Sport

#nogomet

Banj obranio naslov pobjednika Kupa otoka, Preku bronca

Banj obranio naslov pobjednika Kupa otoka, Preku bronca
Luka Deković/Naši školji

Nogometaši Banja drugu godinu zaredom osvojili su naslov pobjednika Kupa otoka, nogometnog turnira mjesta s otoka Ugljana i Pašmana. U velikom finalu odigranom na igralištu Foša u Sutomišćici rezultatom 3-1 bili su bolji od Kali, dok je u utakmici za treće mjesto momčad Preka s uvjerljivih 7-1 nadigrala Lukoran.

I dok u ogledu za treće mjesto nije bilo previše rezultatske neizvjesnosti jer su Prečani rano otišli na visoku prednost, finalni susret bio je napet do samog kraja.

Iako je momčad Banja duži dio utakmice izgledala znatno bolje na terenu i sigurno držala rezultatsku prednost od 2-0 pogotcima Marija i Mateja Pedišića, uporni Kaljani nisu se predavali pa su u 80. minuti došli do pogotka, nakon što je u jednoj gužvi poslije kornera Matej Pedišić pospremio loptu u vlastitu mrežu.

Iako oslabljeni izostankom čak osmorice igrača zaigrali su tada Kaljani na sve ili ništa pa su u 87. minuti, nakon još jedne gužve u 16-ercu Banja pogodili gredu vratara Fantova.

Ipak, u 89. minuti lijepim pogotkom iz slobodnog udarca, treći pogodak svoje momčadi i ‘točku na i’ stavlja Zvonimir Ivuša pa je pehar pobjednika opet ‘otišao preko mosta’ kako su skandirali navijači Banja.

Najboljim igračem turnira prograšen je Mario Pedišić iz pobjedničke ekipe Banja, koji je sa sedam postignutih pogodaka zaslužio naslov najbolje strijelca turnira. Najbolji vratar turnira je Roberto Fantov iz Banja.

– Čestitam svojim suigračima na odličnom turniru i zasluženom naslovu. U finale smo ušli kao blagi favoriti, ali to smo trebali dokazati na terenu protiv vrlo borbene momčadi Kali. Smatram da smo u tome i uspjeli, vodili smo od samog početka i bili bolja momčad. Čestitam i Kaljanima na vrlo korektnoj utakmici, a nama je ovo uistinu jer se ne kaže uzalud da je lakše osvojiti nego obraniti, kazao je MVP Kupa otoka Mario Pedišić.

– Ponosan sam na svoje suigrače jer smo odigrali hrabru, ‘mušku’ utakmicu iako nam je nedostajalo više od pola momčadi zbog obveza na ribaricama. Bili smo svjesni da ovako oslabljeni teško možemo parirati Banju, ali smo pokazali veliko srce i u završnici umalo izjednačili. Čestitam Banju na zasluženom naslovu, poručio je Deni Kolega, najiskusniji igrač Kali.

Finale: Banj – Kali 3-1 (1-0 Mario Pedišić ‘2., 2-0 Matej Pedišić ’38., 2-1 Matej Pedišić ag. ’87., 3-1 Zvonimir Ivuša ’89.)

Utakmica za treće mjesto: Preko – Lukoran 7-1 (1-0 Mauricio Lucin ’14., 2-0 Josip Bacalja ’37., 3-0 Jure Dundović ’40., 3-1 Luka Masar ’42. – 11 m, 4-1 Niko Dundović ’54., 5-1 Ante Dujmović ’61., 6-1 Filip Matacin ’66. – 11 m, 7-1 Ante Dujmović ’75.)


Reci što misliš!