Sport

#sport

Vanja Tokić u posljednjim pripremama za nastup na Svjetskom prvenstvu u bodybuildingu

Vanja Tokić u posljednjim pripremama za nastup na Svjetskom prvenstvu u bodybuildingu
Žeminea Čotrić

„IBFF World Championship“ održat će se 26. lipnja 2021 godine u Kopru (Slovenija).

Izuzetan uspjeh  u rujnu prošle godine na Svjetskom prvenstvu u slovenskim Brežicama, kada je Vanja osvojila  prvo mjesto odnosno zlatnu medalju u kategoriji wellness fitness te u paru sa svojim ocem 3. mjesto u kategoriji parova, te ono najvažnije   3. mjesto  u PRO DIVISION kategoriji  kojim je stekla   izravno  pravo natjecanja s profesionalcima, bio je dovoljan razlog za daljnji napredak.

Vanja je unatoč teškim vremenima, epidemiji koronavirusa i vremenu kada su na snazi bile mjere zabrane rada teretana, upornošću i predanošću svoju formu dovela do zavidne razine.

Jedina je žena u Zadarskoj županiji, a tek jedna od nekoliko u Republici Hrvatskoj koja je osvojila spomenuti Pro Division, odnosno Pro Card. Pro Card je zlatna ulaznica za  profesionalno bavljenje bodybuildingom, te najviša stepenica u ovom sportu.

Vanja će u Kopru nastupiti s profesionalcima u kategoriji PRO MODEL.

„Moj prošlogodišnji uspjeh bio je stepenica do neba, nagrada za sav trud, znoj, odricanja i suze. Ali kada nešto voliš i želiš biti još bolji, ništa nije teško.  Pripreme za natjecanje u Kopru zapravo su započele odmah nakon natjecanja u Brežicama, no treninge je  nakratko prekinuo lockdown pa se ponovno trebalo snaći u tom novom normalnom. Vježbala sam svakako, ali kada u glavi imaš cilj onda i treninge osmisliš na najbolji mogući način koji će ti omogućiti da zadržiš formu. Od kada su teretane otvorene treninzi su svakodnevni i po dva puta dnevno. Prehrana je prilagođena cijelo vrijeme i mislim da imam izuzetno dobru formu.“, kaže Vanja Tokić dodajući kako joj dan i dalje započinje u 5 ujutro, slijedi jutarnji trening, priprema obroka, odlazak na posao na kojem provodi 8 sati, pa ponovni povratak u teretanu gdje odrađuje svoj trening, ali i individualne treninge sa svojim klijentima.

„Sav taj umor zaboraviš kada vidiš rezultate. Kada ti tijelo dođe u formu o kojoj si nekada davno mogao samo sanjati. I sada je stvarnost. Nema veće nagrade. A kada ti sve to prepoznaju i oni kojima je to posao i struka i osvojiš nešto što mnogi godinama nisu uspjeli osvojiti, a to je PRO CARD, onda je osjećaj neopisiv.“, dodala je Vanja


Reci što misliš!