Sport

uoči utakmice

Stigli sastavi: Dalić se odlučio na promjene, zvijezda ostala na klupi

Stigli sastavi: Dalić se odlučio na promjene, zvijezda ostala na klupi
Milan Sabic/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija na Hampedn Parku u Glasgowu od 18 sati protiv Češke igra utakmicu 2. kola D skupine Europskog nogometnog prvenstva. Glavni sudac utakmice je Španjolac Carlos Del Cerro. Hrvatskoj reprezentaciji još nije sudio.

Izbornik Zlatko Dalić još je jučer najavio da će biti promjena u početnom sastavu u odnosu na utakmicu s Engleskom.

Stigli su i službeni sastavi:

HRVATSKA: Livaković – Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol – Modrić, Kovačić – Brekalo, Kramarić, Perišić – Rebić

ČEŠKA:  Vaclik – Coufal, Čelustka, Kalas, Boril – Holes, Darida, Souček – Masopust, Jankto, Schick

Gvardiol će tako ostati na lijevom beku, dok će u obrani od prve minute krenuti Dejan Lovren. Kada je vezni red u pitanju izbornik je ovog puta na klupi odlučio ostaviti Marcela Brozovića umjesto kojeg je u vatru ušao Brekalo.

Očekuje se malo hrvatskih navijača

Hrvatska nogometna reprezentacija trenirala je na stadionu Hampden Park na kojem će u petak s početkom u 18.00 sati igrati protiv Češke u susretu 2. kola D skupine Europskog prvenstva.

Češka je otvorila EURO pobjedom protiv Škotske (2-0), dok je Hrvatska upisala poraz od Engleske (0-1) i sasvim je jasno kako “Vatreni” nemaju pravo na novi kiks.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je promjene u sastavu u odnosu na momčad koja je istrčala na Wembley.

“Bit će to ofanzivnija formacija. Bit će promjena, no vidjet ćemo što i kako. Nedostajalo nam je probojnosti i igra u završnici, to moramo pojačati,” kazao je hrvatski strateg na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči utakmice.

Naravno, niti ovoga puta nije želio otkriti svoje karte. Možda tek jednu, ako je suditi da je na posljednjoj konferenciji sudjelovao Dejan Lovren, to bi moglo značti da se branič ruskog prvaka Zenita vraća u sastav.

“Vrlo dobro se osjećam, pozitivan sam i na raspolaganju sam izborniku, a na njemu je da odluči,” kazao je Lovren.

Pitanje je hoće li se u sastav vratiti Bruno Petković ili će na poziciji špice i dalje igrati Ante Rebić. Dvojbe su i oko pozicije na krilima, te u veznoj liniji.

Hrvatska i Češka do sada su igrale tri puta, “Vatreni” su slavili jednom, a dva susreta su završila bez pobjednika. Zanimljivo, hrvatsko – češki ogled gledali smo i na posljednjem EP-u u Francuskoj 2016. Bio je to također susret 2. kola D skupine, a dvoboj u St Etienneu je završio 2-2.

“Vatreni” su ispustili dva gola prednosti, a susret u St Etienneu je obilježio huliganski ispad skupine hrvatskih navijača koja je u 86. minuti pobacala baklje na travnjak želeći isprovocirati prekid dvoboja.

Dodajmo i kako je Hrvatska do sada igrala na deset velikih natjecanja i nikada nije izgubili utakmicu u drugom kolu.

Nažalost, utakmicu na Hampden Parku igrat će se pred vrlo malo hrvatskih navijača. Možda i najmanje otkako se hrvatska reprezentacija predstavila svijetu na EP-u 1996. u Engleskoj.

Nakon što je u Londonu bilo svega nekoliko stotina hrvatskih navijača, na Hampden Parku će ih biti još manje zbog strogih epidemioloških pravila kod ulaska u Škotsku.

“Mi smo zaista u teškoj situaciji. Igramo na gostovanju, bez navijača. Tako se poklopilo. Mi smo bez navijača u velikom minusu, oni nam nedostaju. Ali nema alibija, sutra morao istrčati i napraviti dobar rezultata,” poručio je Dalić.


Reci što misliš!