Sport

Boks, BK Ares

Aresovci Šare i Maltež srebrni a Bukvić brončani na juniorskom PH u boksu

Aresovci Šare i Maltež srebrni a Bukvić brončani na juniorskom PH u boksu

Na Prvenstvu Hrvatske za juniore koje se održavalo na Zagrebačkom velesajmu od 30. travnja do 2. svibnja Boksački klub Ares predstavljala su tri boksača. Nažalost Luka Matijević zbog samoizolacije nije mogao nastupiti na PH.

Aresovi boksači osvojili su tri medalje: srebrni su bili Frane Šare i Petar Maltež a broncu je uzeo Luka Bukvić.

U četvrtfinalu prvog dana Luka Bukvić je pobjedio Tonija Raspora iz BK Rijeke ali je u polufinalu zaustavljen od Marka Vučkovića iz BK Leonardo Zagreb. Luki je falilo malo snage i koncentracije za pobjedu i ulazak u finale.

U polufinalu Frane Šare je prekidom u prvoj rundi svladao boksača iz Varazdina, Deždeka dok je u finalnoj borbi kontrolirao meč da bi mu sudac u ringu dodjelio sumnjive javne opomene u drugoj i trećoj  rundi zbog kojih su mu oduzeta 2 boda te tako izgubio podjeljenom odlukom sudaca.

Petar Maltež je upisao pobjedu 3-0 u polufinalu protiv Matea Bjelića iz BK Lokomotiva, Zagreb dok je u finalu izgubio od Jelaske iz BK Nokaut, Zagreb.

- Zadovoljni smo izvedbom nasih boksača koji su dali sve od sebe na ovom PH, kazao je trener Nikola Marketin.

Boksački klub Ares je u tri godine osvojio 34. drzavne medalje što nije uspijelo niti jednom klubu u Hrvatskoj i time još jednom potvrdio da je od svog osnutka najuspješniji klub u Zadru i Zadarskoj županiji.

Uskoro boksače Aresa očekuju prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadete te Prva Hrvatska boksačka liga.


Reci što misliš!