Sport

#nogomet

U Sv. Mihovilu s nestrpljenjem čekaju nastavak sezone i borbu za ulazak u viši rang

U Sv. Mihovilu s nestrpljenjem čekaju nastavak sezone i borbu za ulazak u viši rang
Naši školji

Osvojenim jesenskim naslovom prvaka 2. ŽNL-a, nogometaši NŠK Sv. Mihovil uspješno su završili turbulentnu 2020. godinu!

Četiri pobjede, tri remija i dva poraza te osvojenih 15 bodova rezultat je otočne momčadi. Dva puta su slavili protiv Abecede, a jednom protiv Velebita iz Gračaca i Zrmanje iz Obrovca. Remiji su ostvareni protiv Podgradina,Galovca i Zrmanje dok su porazi bili od Podgradina i Noška.

Proljetni dio natjecanja počinje 20. ožujka, kada naša ekipa gostuje u Gračacu, a već ove nedjelje u pretkolu Županijskog kupa dočekuju NK Arbanase. Utakmica se igra ou 15.30 sati na Foši u Sutomišćici.

- Možemo biti zadovoljni kako smo odigrali jesenski dio natjecanja i apsolutno smo zaslužili naslov jesenskog prvaka 2. ŽNL-a. Iako smo možda mogli osvojiti koji bod više, ne smijemo biti nezadovoljni učinjenim. Odradili smo jako dobre pripreme, što se vidjelo kada smo većinu utakmica pobjeđivali pred sam kraj. Liga je vrlo neizvjesna i bit će zanimljiva utrka za prvaka i ulazak u viši rang natjecanja - kaže sportski direktor kluba Damir Korenov, te dodaje da momčad ima ambicija za viši rang jer svi misle da tamo i pripadaju!

Organizacijom samog kluba, kvalitetom rada i ekipe, izvanredno uređenom školom nogometa, dovoljnim brojem licenciranih trenera zadovoljavaju sve uvjete za viši rang, ali igralište u Sutomišćici je preusko i ne zadovoljava uvjete 1. ŽNL-a.

- Ako osvojimo prvo mjesto u 2. ŽNL-u, mogli bismo se naći u problemima i trebamo što prije pronaći odgovarajuće rješenje - napominje.

Ističe da za klub mogu igrati samo igrači s naša dva otoka, Ugljana i Pašmana, (i zetovi) te treneri kluba, što je, koliko mu je poznato, samo slučaj Athletic Bilbaa, gdje smiju igrati samo Baski.

- Zbog toga nam je škola nogometa na prvome mjestu jer iz škole crpimo igrače za prvu momčad. Trenutačno naša škola broji 114 članica i članova, što sa seniorima broji oko 150 osoba koji se aktivno cijele godine bave nogometom. Ponosni smo na našu nogometnu školicu, djecu od 4 do 6 godina, koja broji oko 25 djece, a s kojom rade naš seniorski igrač Filip Vojvodić i mrljanski zet Marko Ivančić. S djecom još rade Stjepan Melada i Šime Maruna, također igrači seniora, a sve to pod paskom sportskog direktora Damira Korenova - kaže trener Krešimir Jaklin.