Sport

NBA liga

James Harden otkrio gdje bi volio nastaviti karijeru

James Harden otkrio gdje bi volio nastaviti karijeru

Nastavljajući traženje opcija kako napustiti Houston, nezadovoljna zvijezda Rocketsa James Harden dodao je na svoju omiljenu listu klubova u koje želi biti prodan Boston Celticse i Portland Trail Blazerse.

Harden (31) je ranije obznanio da bi rado nastavio karijeru u Brooklyn Netsima ili Philadelphia 76ersima, a zatim je na popis dodao Miami Heat i Milwaukee Bucks, no za zadnja dva kluba se vjeruje da su odustali od Hardena.

Rocketsi su pokušali smiriti Hardena trgovinom kojom su poslali Russella Westbrooka u Washington Wizards, iz kojih su doveli Johna Walla, ali Harden izgleda čvrst u svojoj želji da ode. U ugovoru s Houstonom su mu preostale dvije sezone s ukupnom plaćom oko 85.5 milijuna dolara. Harden je u prošloj sezoni u 68 utakmica imao prosjek od 34.3 poena po utakmici, uz 6,6 skokova i 7,5 asistencija.

Trostruki najbolji NBA strijelac i bivši MVP lige trenutno je u izolaciji, a liga ga je kaznila s 50.000 dolara zbog kršenja protokola COVID-19 kad je nazočio privatnoj zabavi u zatvorenom prostoru.

Otvaranje sezone Rocketsa protiv Oklahoma City Thundera odgođeno je u srijedu jer Houston nije imao dovoljno igrača zbog pozitivnih nalaza na testovima i ozljeda.