Sport

Koronavirus u sportu

Zatvara li se i trim-staza? Iz ŠC Višnjik zatražili dodatno pojašnjenje uvedenih mjera

Zatvara li se i trim-staza? Iz ŠC Višnjik zatražili dodatno pojašnjenje uvedenih mjera

Nove mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa uvelike će utjecati na svakodnevicu građana u svakom pogledu pa tako i u dijelu sporta i rekreacije.

Osim što će izravno utjecati na zadarske sportaše i klubove, do 21. prosinca zatvaraju se i teretane, fitness centri te sportski i rekreacijski centri.

Na upit što to znači za ŠC Višnjik, odnosno velik broj Zadrana kojima je najveći sportsko-rekreacijski kompleks u gradu praktički “dnevni boravak”, Denis Karlović, direktor Višnjika, odgovara:

– Što se tiče zatvorenih prostora, tu nam je sve jasno. Međutim, po pitanju vanjskih terena ŠC Višnjik, mnogo je nelogičnosti i tražimo dodatna pojašnjenja. Primjerice, znači li to da netko uopće ne smije šetati po trim stazi, zaista nam nije jasno. Zato smo uputili upit gradskom i županijskom Stožeru civilne zaštite da vidimo na što se sve konkretno odnose nove mjere. Odgovor od Nacionanog stožera očekujemo sutra i shodno tome ćemo znati što poduzeti – rekao je Karlović.

Mjere, kakve god bile, stupaju na snagu od subote pa je za očekivati da će sutrašnji dan velik broj građana iskoristiti za možda i posljednju ovogodišnju rekreaciju na Višnjiku.


Reci što misliš!