Sport

čestitamo!

Badmintonski klub Zadar osvojio prvu medalju

Badmintonski klub Zadar osvojio prvu medalju
Nenad Opačić / Višnjik

U natjecanju za Hrvatski kup Badmintonski klub Zadar, koji svoje treninge ima dvaput tjedno u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, u Zagrebu su nastupali Marino Marčina i Vito Ivanišević pod vodstvom trenera Arundeepa Singha. Marčina i Ivanišević igrali su u kategoriji natjecatelja do 17 godina.

Vito je igrao MS a Marino je igrao i MS i XD. U XD-u Marino je igrao u paru s Nikom Matovinom iz BK-a Koprivnica. Prvi put su igrali skupa kao par, ali pokazali su dosta i u meču za treće mjesto, nakon gubitka prvoga seta, preokrenuli su i osvojili medalju – govori Arundeep Singh.

U pojedinačnim mečevima Marino i Vito su prvi nastup imali jedan protiv drugoga. Pobijedio je Marčina 2:0. Drugi svoj meč on je igrao protiv Roka Pipunića koji je bio drugi nositelj na turniru i puno je iskusniji. Marčina je pružio dobar otpor, ali Pipunić je bio bolji, potom je i osvojio turnir. Na koncu Marčina je bio sedmi.

Vito Ivanišević, koji je nedavno počeo igrati badminton (a inače je tenisač) igrao je u skupini za plasman i poslije nekoliko pobjeda na kraju je bio deveti.

Za njega je to dobar plasman jer je tek nedavno počeo igrati badminton – ističe Singh.

U klubu su zadovoljni nastupima Marčine i Ivaniševića.

Iskazali su motivaciju i hrabrost za nadmetanje na državnoj razini. Zbog objektivnih okolnosti premalo je treninga, ali obojica su se uspjela fokusirati na mečeve što je potvrda da imaju potencijal. Predanim pristupom treninzima i natjecanjima oni sasvim sigurno u bliskoj budućnosti mogu do još boljih postignuća – zaključio je Arundeep Singh.


Reci što misliš!