Sport

sunny side 2020

Tisuću i pol mažoretkinja iz cijele Europe u svibnju stiže na Višnjik!

Tisuću i pol mažoretkinja iz cijele Europe u svibnju stiže na Višnjik!
Bojan Bogdanić

Savez mažoretkinja i pom pom timova iz Hrvatske, nakon veoma uspješnog prvog izdanja u Dvorani Krešimira Ćosića u svibnju 2019., organizirat će na Višnjiku i drugo izdanje međunarodnog natjecanja mažoret sporta i twirlinga pod naslovom International SUNNY SIDE 2020.

To će se natjecanje održati 30. i 31. svibnja 2020. i okupit će oko tisuću i pol sudionica iz niza europskih država i iz Hrvatske.

U Zadru, na Višnjiku, tijekom 2020. održat će se od 27. srpnja do 1. kolovoza u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pom timova iz Hrvatske i ljetni kamp za mažoretkinje.

U godini 2021., pak, na Višnjiku će sudjelovati oko tri i pol tisuće natjecateljica na 18. prvenstvu Europe u mažoret sportu, a godine 2022. u rujnu će Višnjik biti mjesto održavanja petoga Svjetskoga prvenstva u mažoret sportu s oko četiri i pol tisuće sudionika.

Ovaj niz velikih događanja u mažoret sportu na Višnjiku, u Zadru, uz brojne druge (košarka, tenis, rukomet, odbojka …) uz potporu Grada Zadra i drugih subjekata, potvrđuje da se ŠC Višnjik sa svojom svekolikom infrastrukturom etablirao kao pogodna lokacija za održavanje međunarodnih natjecanja najvišega stupnja.


Reci što misliš!