Sport

nogomet, bundesliga

Dva gola u prvoj minuti, novi kiks Kovačevog Bayerna

Dva gola u prvoj minuti, novi kiks Kovačevog Bayerna
AP Images

U subotnjim utakmicama 8. kola Bundeslige dva su gola pala u prvoj minuti, a zabili su ih igrači Augsburga i Union Berlina.

Nogometaši Bayerna, koji su u prošlom kolu iznenađujuće izgubili na svojoj Allianz Areni od Hoffenheima (1-2), opet su kiksali, odigravši 2-2 u gostima kod Augsburga. Bavarci su bili šokirani već u 1. minuti kada je veznjak domaćina Marco Richter zatresao mrežu. No, momčad Nike Kovača uspijeva preokrenuti rezultat golovima Lewandowskog (14) i Gnabryja (49). Činilo se da će Bayern otići kući s punim plijenom, ali u sudačkoj nadoknadi (90+1) Augsburg iz jedne polukontre dolazi do izjednačenja, a strijelac je bio Islanđanin Alfred Finnbogason.

Stoper Tin Jedvaj odigrao je cijelu utakmicu za Augsburg, dok je Ivan Perišić ostao na pričuvnoj klupi Bayerna.

Drugi pogodak u 1. minuti pao je na susretu Union Berlina i Freiburga, koja je završila pobjedom 2-0 berlinske momčadi. Strijelac vodećeg gola na startu susreta bio je veznjak Marius Bulter, koji je fantastično pogodio s 23 metra. Konačni rezultat postavio je Ingvartsen (84).

Wolfsburg je i dalje jedina momčad bez poraza, a u subotu je u gostima kod Leipziga odigrao 1-1. Remi "vukovima" donio je Wout Weghorst u 82. minuti. Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo, koji je u prošlom kolu asistirao za pobjedu 1-0 protiv Union Berlina, igrao je za Wolfsburg do 74. minute, a najopasnije je zaprijetio u 45. minuti, ali je loptu koju je uputio u donji lijevi kut zaustavio vratar Gulácsi.

Hertha, koju vodi hrvatski trener Ante Čović, nastavila je pozitivan niz. Nakon tri uzastopne pobjede, u subotu je u gostima kod Werdera remizirala, bilo je 1-1.  

Dan ranije Eintracht iz Frankfurta je kao domaćin svladao Bayer iz Leverkusena s 3-0, a večeras Borussija Dortmund dočekuje vodeću momčad Bundeslige Borussiju Moenchengladbach.


Reci što misliš!