Sport

s press konferencije

Do sutra u 10 sati traju prijave za 46. plivački maraton Preko - Zadar

Do sutra u 10 sati traju prijave za 46. plivački maraton Preko - Zadar
Ž. Kapelari

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i obljetnice “Oluje” i ove se godine u organizaciji Plivačkog kluba Zadar održava plivački maraton Preko – Zadar. 46. izdanje pliva se u nedjelju s početkom u 9 sati sa startom na rivi u Preku i ciljem na bazenu Kolovare.

Josipa Nekić, trenerica u PK Zadar kaže: “Novost ovog 46. Maratona Preko – Zadar je da smo ubacili još jednu, novu starosnu kategoriju od ukupno devet koliko ih ima. To je ona od 60 do 64 godine, a posebno nam je drago što će ove godine na našem maratonu nastupiti i dvoje plivača s invaliditetom. To su Oliver Kaštelan, invalid Domovinskog rata, te Marija Badrov iz Zagreba.”
 
Trener u Plivačkom klubu Zadar Željko Olujić dodao je kako se dosada prijavilo 70 plivača, a brojka koja se očekuje ide i preko stotinu.
 
“Očekujemo da će se do sutra prijaviti još njih 50-ak. Imamo najave da nam dolaze jedni od najjačih daljinskih plivača u Hrvatskoj ali još nećemo otkrivati baš sve. Bit će i dosta naših mladih plivača kao i onih najmanjih od kojih su najmlađi Zara Medanić, Mihael Nimac i Vito Čupić.”
 
Svi oni koji se žele okušati na najstarijem plivačkom martonu u državi mogu to učiniti do sutra u 10 sati ujutro.
 
Za sudjelovanje je potrebno ispuniti i dostaviti prijavnicu, izjavu pratioca, te donijeti liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za nastup i to putem mobitela na brojeve 099 803 8521, 098 137 4604 ili na e-mail: info@pkzadar.hr.
 
Prijavnica i sve potrebno za nastup na maratonu može se dostaviti i osobno u ured PK Zadar na bazenu Kolovare.


Reci što misliš!