Sport

Pretkolo Europske lige

Željko Kopić: Vjerujem da ćemo biti pravi i ostvariti naš cilj

Željko Kopić: Vjerujem da ćemo biti pravi i ostvariti naš cilj
Ivo Čagalj/PIXSELL

Ususret sutrašnjeg uzvratnog susreta protiv Slavije iz Sofije, trener Hajduka Željko Kopić rekao je kako se nada boljoj igri i uspješnom prolazu u treće pretkolo

Iako je bio kvalitetniji u prvom susretu, Hajduk je tek krajem susreta uspio slomiti obranu Slavije iz Sofije i doći do pobjede. Upravo zato, minimalna pobjeda nije nikakva garancija te je trener Željko Kopić svjestan kako Splićani moraju biti još bolji u uzvratnom susretu.

Ovaj susret ne dolazi za Hajduk u najboljem trenutku. Postoje problemi s ozljedama, a poraz od Osijeka (4:1) u prvom kolu HT Prve lige potvrdio je određene probleme. Svejedno, Kopić ističe da su maksimalno spremni te ne želi ništa prepustiti slučaju.

"Dolazimo ovdje maksimalno koncentrirani i ozbiljni, svjesni smo da će protivnik napraviti apsolutno sve da nas dovede u nemirnu situaciju, ali vjerujem da ćemo biti pravi i ostvariti naš cilj, a to je plasman u sljedeću rundu natjecanja. Slavia nas u prvom susretu taktički nije iznenadila, vidjet ćemo hoće li za sutra nešto mijenjati, ali na nama je da se pripremimo na obje varijante", prenosi izjavu trenera Hajduka Dalmatinski portal.

Postići pogodak primarni je cilj Hajduka koji bi tako znatno otežao šanse bugarskom klubu. S obzirom na to da Slavia još uvijek ima aktivni rezultat, teško je očekivati da će igrati puno ofenzivnije nego u prvom susretu. Kopić ističe kako je koncentracija u igri presudna te želi što više smanjiti broj pogrešaka koje su stajale Hajduk jako puno protiv Osijeka.

"Ne bih previše ulazio u naše taktičke varijante, jedan od ciljeva je zabiti gol i nije nam opcija isključivo se braniti. Pripreme smo odradili jako dobro, za prvu utakmicu protiv Slavije sam znao da će biti zahtjevna, da je Slavia čvrsta i tvrda, te da ima kvalitetne kontranapade. Nije mi iznenađenje to što je ta utakmica bila zahtjevna, a igrali smo i po lošem terenu. Generalno smo došli do pobjede i rezultata koji nam daje mogućnost da u drugoj utakmici dođemo do prolaza. U Osijeku smo iz početka ušli dobro, nakon toga je bilo stvari koje nisu bile dobre, ali to ostavljamo iza nas i maksimalno smo koncentrirani na iduću utakmicu", dodao je Kopić.

Na kraju, Splićani imaju problema i s ozlijeđenim igračima. Uz već poznate probleme, posljednjih dana saznalo se kako je vratar Tomislav Duka protiv Osijeka slomio ruku. Kako je prvi vratar Josip Posavec ozlijeđen od susreta sa Slavijom, u Sofiji će na gol ići mladi Marin Ljubić.

"Prvi nam se vratar Posavec ozlijedio protiv Slavije, drugi Duka u Osijeku, tako da će braniti naš mladi vratar koji je prošao pripreme, a stoga što vjerujemo u njegovu kvalitetu on i jeste s nama. Vjerujemo da će sutra biti na dobroj razini, puno smo s njim razgovarali. Što se tiče Nižića, on je imao povišenu temperaturu, kad dođeš na bitnu utakmicu bez kapetana, to te remeti, ali poveli smo dovoljan broj igrača i na toj poziciji i siguran sam da će svi oni koji istrče biti pravi i odigrati dobru utakmicu", zaključio je Kopić.

Susret protiv Slavije na rasporedu je sutra od 18 sati. Kao što smo već naglasili, Hajduk je u prvoj utakmici slavio s 1:0 pogotkom Ahmada Saida


Reci što misliš!