Sport

Formula 1

Sjajna utrka na Silverstoneu: Vettel uzeo pobjedu ispred Hamiltona i Raikkonena

Sjajna utrka na Silverstoneu: Vettel uzeo pobjedu ispred Hamiltona i Raikkonena
Luca Bruno / AP

Sebastian Vettel pet krugova prije kraja prešao je Valtterija Bottasa i slavio na Silverstoneu.

Nakon četiri godine Mercedes ne slavi na Velikoj nagradi Velike Britanije. 

Sebastian Vettel u Ferrariju razočarao je sve Britance i slavio na Silverstoneu ispred domaćeg miljenika Lewisa Hamiltona i Kimija Raikkonena, objavljuje sportarena.

Nijemac je do svoje 51. pobjede u karijeri i odvajanja od Hamiltona na osam bodova u ukupnom poretku stigao nakon uzbudljive utrke koja je svoj vrhunac doživjela u posljednjim krugovima, što ne znači da je išta manje dramatično bilo u prvim.

Odmah na startu Hamiltona, koji je krenuo s prvog mjesta, pogodili su problemi, točnije Raikkonen, pa je Britanac izletio sa staze i spustio se na samo začelje. Vettel je preuzeo vodstvo ispred Bottasa, a Hamilton deset krugova kasnije, unatoč prijavljenim oštećenjima bolida, bio na desetom mjestu, pa dvadeset već na trećem.

Dva je puta potom na stazu izlazio sigurnosni autombil i tada se, u 15 završnih krugova, počela zakuhavati borba na vrhu koji je bio u Bottasovim rukama, a Finac je na koncu ispao najveći gubitnik. Prvo ga je pet krugova prije kraja prestigao Vettel nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, potom Hamilton, a onda i Raikkonen.

Sreća pa je uspio zadržati četvrto ispred Daniela Ricciarda. Australac nije uspio spasiti loš dan za Red Bull budući da utrku nije završio Max Verstappen koji je pokušavao prestići svog momčadskog kolegu.


Reci što misliš!