Sport

nogometni mercato

Atletico se raspitivao u Milanu oko situacije s Kalinićem

Atletico se raspitivao u Milanu oko situacije s Kalinićem
AC Milan

Španjolski doprvak Atlético Madrid nazvao je u Milan te se raspitao o situaciji s hrvatskim napadačem Nikolom Kalinićem, pišu u subotu talijanske novine Corriere della Sera

“Poziv ‘Chola’ Simeonea otvorio je srce crveno-crnih. Atlético Madrid je otvorio mogućnost posla oko Kalinića kojeg je Milan doveo prije samo godinu dana“, navode te novine.Istinitost te informacije u subotu nije bilo moguće provjeriti. Glasnogovornik Atlética nije bio dostupan za komentar a Milan nije odgovorio na upit. Talijan Andrea Berta, sportski direktor Atlético Madrida, također nije bio dostupan.

Milan je prije godinu dana za 5 milijuna eura posudio Kalinića iz Fiorentine te je sada nastupila obveza otkupa njegovog ugovora za 20 milijuna eura. 

Napadač se poslije utakmice s Nigerijom na Svjetskom prvenstvu vratio u Hrvatsku. Sadašnja tržišna cijena 30-godišnjeg Kalinića iznosi 14 milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice za transfere nogometaša.

Corierre della Sera navodi kako bi Milan mogao posegnuti za 31-godišnjim kolumbijskim napadačem Radamelom Falcaom iz Monaca pa bi odlaskom Kalinića ostalo otvoreno mjestu u napadu i novac na računu.

Kalinić je prošle sezone sudjelovao u 41 utakmici za Milan te je zabio šest golova a još šest puta je dodao za pogodak. Crveno-crni su završili na šestom mjestu u prvenstvu no prije nekoliko dana ih je europska krovna organizacija UEFA izbacila iz natjecanja u Europskoj ligi gdje su trebali igrati u nadolazećoj sezoni.

Atlético Madrid je prošle sezone osvojio Europsku ligu te zauzeo drugo mjesto u španjolskom prvenstvu iza Barcelone. Crveno-bijeli su uspjeli zadržati svog najboljeg napadača Antoinea Griezmanna, koji je odbio ponudu Barcelone te produžio ugovor do ljeta 2023. godine. 

No iz Atlética odlazi 34-godišnji Fernando Torres. On bi idući tjedan trebao odlučiti između ponude američkog Chicago Firea i japanskog Sagan Tosua, pišu španjolske novine Marca. Mediji u Španjolskoj navode kako nije siguran niti ostanak 31-godišnjeg Kevina Gameira, premda francuski napadač ima ugovor na još dvije godine.

Atlético igra u formaciji 4-4-2 s napadačima Griezmannom i Diegom Costom a Gameiro i Torres su bili rezervni igrači prošle sezone.


Reci što misliš!