Sport

nogomet, serie a

Autogol Perišića i asistencija Brozovića u pobjedi vrijednoj Lige prvaka

Autogol Perišića i asistencija Brozovića u pobjedi vrijednoj Lige prvaka
inter.it

U susretu posljednjeg, 38. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je u Rimu u direktnom obračunu za plasman u Ligu prvaka pobijedio Lazio 3-2 osvojivši četvrto mjesto

Bio je to fantastičan susretu u kojem je Lazio vodio 1-0 i 2-1, ali je Inter u posljednjih 10 minuta uspio okrenuti rezultat i upisati pobjedu kojom je preskočio Rimljane i tako osvojio posljednju poziciju koja vodi u Ligu prvaka. Prva tri mjesta osvojili su Juventus, Napoli i Roma.

Lazio je uoči susreta imao tri boda više, ali je Inter bio bolji u međusobnom srazu i bila mu je dovoljna bilo kakva pobjeda. Lazio je poveo u devetoj minuti nakon autogola našeg Ivana Perišića. Crnogorac Adam Marušić je pucao s ruba kaznenog prostora i pogodio Perišića u lice od kojeg se lopta odbila, promijenila smjer i završila iza leđa Samira Handanoviča.

Inter je izjednačio 20 minuta kasnije preko Danila D'Ambrosia. Marcelo Brozović je ubacio iz kornera, a D'Ambrosio se najbolje snašao u gužvi zabivši za 1-1. Četiri minute prije kraja prvog poluvremena Lazio je stigao do novog vodstva nakon sjajne kontre koju je zaključio Brazilac Felipe Anderson. Inter je izjednačio u 78. minuti golom Maura Icardija iz kaznenog udarca, a samo minutu kasnije domaćin je ostao s igračem manje nakon što je Senad Lulić oborio Brozovića. Potpuni preokret dogodio se u 82. minuti kada je Matias Vesino nakon ubačaja iz kornera kojeg je izveo Brozović zabio glavom za 3-2.

U ranije odigranom susretu Udinese je pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Igora Tudora pobijedio Bolognu 1-0 izborivši ostanak u elitnom razredu talijanskog nogometa. Udineseu je za spas bio dovoljan i bod, no pogotkom Seka Fofane u 30. minuti momčad iz Udina je ostvarila pobjedu, drugu u nizu nakon što 14 kola nisu nikoga pobijedili.

Tudor je preuzeo Udinese 24. travnja i pod njegovom vodstvom momčad je upisala dvije pobjede, remi i poraz izborivši ostanak u Serie A. Stipe Perica je za Udinese igrao posljednjih 20 minuta, dok Andrija Balić nije nastupio.

U posljednjem kolu razriješena je zadnja dvojba tko seli u Serie B. To je Crotone koji je u zadnjem kolu izgubio na gostovanju kod Napolija 1-2.

Golove za doprvaka postigli su Arkadiusz Milik (23) i Jose Callejón (32), dok je pogodak za goste zabio Marco Tumminello u posljednjim trenucima susreta. Marko Rog je dobio priliku u posljednjih 13 minuta, dok Hrvoje Milić nije nastupio. Za Crotone, koji se nakon dvije sezone u prvoligaškom društvu, vraća u Seriju B, Ante Budimir nije nastupio zbog ozljede. Još ranije ispali su Verona i Benevento.

Milan je pobijedio Fiorentinu 5-1 osvojivši šesto mjesto koja vodi u Europsku ligu. Gosti su poveli golom Giovannija Simeonea u 20. minuti, no Milan je uzvratio s pet golova, a strijelci su bili Hakan Calhanoglu (23), Patrick Cutrone (41, 59), Nikola Kalinić (49) i Giacomo Bonaventura (76). Kaliniću je to bio šesti pogodak ove sezone, a igrao je do 78. minute kada ga je zamijenio Luca Antonelli. Milan Badelj nije nastupio za Fiorentinu.

SPAL je pobijedio Sampdoriju 3-1, Lorenco Šimić je za domaći sastav odigrao svih 90 minuta, dok Ivan Strinić nije igrao za goste.

Juventus je u subotu pobijedio Veronu 2-1 potvrdivši naslov prvaka. Juve je na koncu završio sezonu s 95 bodova, Napoli je drugi s četiri boda manje, Roma n trećem mjestu ima 77 bodova, a četvrti je Inter sa 72 boda koliko ima i Lazio, ali je Inter bolji u međusobnom srazu.


Reci što misliš!