Sport

Tenis

WTA Madrid: Karolina Pliškova izbacila Simonu Halep

WTA Madrid: Karolina Pliškova izbacila Simonu Halep
Roland Garros

Čehinja Karolina Pliškova zaustavila je pobjednički niz Simone Halep na WTA turniru u Madridu, koji je trajao od 2016. godine, te se pobjedom 6-4, 6-3 nad najboljom tenisačicom svijeta probila u polufinale

Bio je to osmi dvoboj Halep i Karoline Pliškove, a u dosadašnjih sedam Rumunjka je slavila u šest. Jedinu pobjedu nad Halep češka je tenisačica uspjela ostvariti u Fed Cupu 2016. godine.

Prva tenisačica svijeta u Madridu je pokušala doći do trećeg uzastopnog naslova, ali je nakon 14 uzastopnih pojedinačnih pobjeda naletjela na raspoloženu Čehinju, čiju je sestru blizanku Kristynu lakoćom pobijedila dan prije.

Karolina Pliškova je tako prvi put u Madridu prošla dalje od drugog kola, a za mjesto u finalu igrat će protiv bolje iz dvoboja sunarodnjakinje Petre Kvitove i Ruskinje Darije Kasatkine.

Mjesto u polufinalu u četvrtak je izborila Francuskinja Caroline Garcia koja je sa 6-2, 6-3 svladala Španjolku Carlu Suarez Navarro. Garcia će za finale igrati protiv pobjednice dvoboja Ruskinje Marije Šarapove i Nizozemke Kiki Bertens.

WTA Madrid - četvrtfinale

Karolina Pliškova (Češ/6) - Simona Halep (Rum/1) 6-4, 6-3

Caroline Garcia (Fra/7) - Carla Suarez Navarro (Špa) 6-2, 6-3


Reci što misliš!