Sport

hokej na ledu

NHL: Tampa Bay u finalu Istoka, Golden Knights u finalu Zapada

NHL: Tampa Bay u finalu Istoka, Golden Knights u finalu Zapada
Twitter / @GoldenKnights

Vegas Golden Knights i Tampa Bay Lightning su se plasirali u finale Zapadne, odnosno Istočne konferencije nakon što su sinoć u konferencijskim polufinalima eliminirali San Jose Sharkse i Boston Bruinse

Golden Knights su u šestoj utakmici polufinala Zapadne konferencije u gostima s 3-0 pobijedili San Jose Sharkse i s rezultatom 4-2 plasirali se u konferencijsko finale. Vratar Marc-Andre Fleury je upisao 28 obrana za svoj 14. shutout u karijeri u doigravanju. 

Vegas će u finalu Zapadne konferencije igrati protiv boljeg iz ogleda između Winnipeg Jetsa i Nashville Predatorsa. Jets, koji dočekuju Predatorse u ponedjeljak navečer kod kuće, vode u seriji na četiri pobjede s 3-2.

Strijelci za Vegas su bili Nate Schmidt, Jonathan Marchessault i Cody Eakin.

Prvi finalist Istočne konferencije su Tampa Bay Lightning koji su u petoj utakmici kod kuće s 3-1 bili bolji od Bostona i svladali ga u seriji s 4-1. To je treći put u četiri sezone da je Tampa stigla do konferencijskog finala gdje će igrati protiv boljeg između Pittsburgh Penguinsa i Washington Capitalsa. Washington vodi s 3-2 u seriji na šesta se utakmica igra u Pittsburghu u ponedjeljak.

Andrei Vasilevskiy je obranio 27 udaraca prema vratima Tampe, a golove za pobjedu su zabili Brayden Point, J.T. Miller i Anton Stralman. Jedini strijelac za Boston bio je David Krejci.


Reci što misliš!