Sport

Nogomet, Premiership

WBA još uvijek ima šanse za ostanak

WBA još uvijek ima šanse za ostanak
West Bromwich Albion

Nogometaši West Bromwich Albiona nastavili su s nizom odličnih rezultata u završnici prvenstva, u subotnjem susretu 37. kola premier lige na svom su terenu svladali Tottenham Hotspur s 1-0 (0-0) i tako zadržali izglede za ostanak

Do treće pobjede i 10. boda u posljednja četiri nastupa WBA je stigao pogotkom bivšeg igrača Tottenhama Livermorea u trećoj minuti sudačke nadoknade. Tottenham je ostao četvrti sa 71 bodom, jednim manje od trećeg Liverpoola, a pet više od petog Chelseaja.

WBA je prije više od mjesec dana praktički bio otpisan, no pobjedama protiv Manchester Uniteda, Newcastle Uniteda i Tottenhama te bodom protiv Liverpoola stigao je u poziciju da ima priliku u posljednjem kolu izboriti ostanak.

WBA je trenutačno 19. s 31 bodom, dva manje uz utakmicu više od 17. Swansea Cityja, koji se nalazi na posljednjem mjestu koje osigurava ostanak, odnosno bodom manje uz dvije utakmice više od 18. Southamptona koji kasnije u subotu gostuje kod Evertona. U slučaju pobjede Southamptona WBA će ipak već danas izgubiti prvoligaški status.

U prilog WBA ne ide niti činjenica kako će Swansea i Southampton igrati međusobno u utorak jer će u slučaju bilo kojeg drugog ishoda osim remija u tom susretu WBA izgubiti prvoligaški status uoči posljednjeg kola.

Ukoliko "preživi" navedena dva susreta, WBA će u posljednjem kolu sljedeće nedjelje morati u gostima pobijediti Crystal Palace i nadati se domaćim porazima Southamptona protiv Manchester Cityja i Swanseaja protiv Stoke Cityja.

Swansea je u subotu izgubio na gostovanju kod Bournemoutha s 0-1 (0-1), a strijelac je bio Fraser (37). Tom pobjedom Bournemouth je izborio ostanak jer je stigao do 41 boda.

Ostanak je i teoretski u subotu izborio i West Ham United koji je pogocima Joaoa Marija (34) i Noblea (64) s 2-0 81-0) kao gost nadigrao Leicester City. West Ham je sada 15. s 38 bodova, dok je Leicester deveti s 44.

Ranije u subotu Stoke City je 1-2 (1-0) domaćim porazom od Crystal Palacea izgubio i teoretske izglede za ostanak u Premier ligi. Domaći su poveli preko Shaqirija (42), no gosti su u nastavku preokrenuli golovima McArthura (68) i Van Aanholta (86).

Nakon ovog poraza Stoke će se nakon 10 uzastopnih sezona provedenih u Premier ligi vratiti među drugoligaše. Trenutačno ima 30 bodova, tri manje od 17. Swansea Cityja, a dva manje od 18. Southamptona, no kako će Swansea i Southampton igrati međusobno u utorak jedan od ta dva sastava postat će nedostižan za Stoke.

Crystal Palace se, pak, ovom pobjedom i definitivno spasio ispadanja, sada je 11. s 41 bodom.


Reci što misliš!