Sport

Košarka, Kup Ružice Meglaj-Rimac

Ina Marin tricom s pola terena za pobjedu nad sjajnim Zadrankama

Ina Marin tricom s pola terena za pobjedu nad sjajnim Zadrankama

Košarkašice Zadra odigrale su sjajnu utakmicu u polufinalu Kupa “Ružica Meglaj-Rimac” protiv domaćina završnice dubrovačke Raguse, no nije im bilo dovoljno niti 11 razlike u posljednjoj četvrtini za plasman u nedjeljno finale jer je Ina Marin u poslkjednjim sekundama zabila tricu s pola terena za pobjedu Dubrovkinja.

Zadranke su odlično ušle u utakmicu i nakon 5-2 vodstva Raguse serijom 9-0 povele s 5-11, što su održavale do konca prvih deset minuta koje je završilo rezultatom 10-15 za igračice trenerice Mazije.

U drugoj dionici domaće košarkašice najbliže su stigle Zadrankama u 18. minuti na 29-32, ali su do kraja Zadranke predvođene Ninom Dedić povećale vodstvo do 31-37 što je bio rezultat prvog poluvremena.

I nakon poluvremena Zadranke su nastavile sjajnom igrom, te su brzo pobjegkle na +12, 31-43 što su mudro održavale do isteka 30. minute koje je završilo rezultatom 44-55 za gošće iz Zadra.

Dvoznamenkastu prednost Zadranke su održavale do 33. minuter kad je bilo 50-60, no tada du Dobrovkinje pojačale i serijom 7-0 stigle na 59-61 u 35. minuti. Iskusna Ana Vrsaljko s 4 uzastopna koša vraća malo mira u redove gošći. Samo za kratko jer domaće igračice na krilima navijača ne posustaju i vrlo brzo stižu na 62-64.

Marija Šolić 2.33 minute prije kraja zabija za 62-66, no Kalajdžić zabija tricu a Matijević za dva i dodatno bacanje pa Dubrovkinje 40 sekundi prije kraja vode 68-66. Nina Dedić gubi loptu ali domaćicve promašuje u napadu, i 5 sekundi prije kraja Lucija Perica izjednačuje na 68-68.

Tko će kome, nego svoj svome, stara je narodna poslovica. To se obistinilo i danas u Gospinom polju. Naime, tricu s pola terena za pobjedu Dubrovkinja infarktnoj završnici zabila je Zadranka Ina Marin za pobjedu Raguse i plasman u finale.

Velika je šteta što mlade Zadranke nisu iskoristile veliku šansu koje su si same stvorile, za plasman u finale Kupa, ali ostavile su srce na terenu i dobrano namučile favorizirane Dubrovkinje. 


Reci što misliš!