Sport

nogomet, serie a

Kalinić spasio Milan od poraza

Kalinić spasio Milan od poraza
AC Milan

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Nikola Kalinić bio je strijelac za Milan koji je u posljednjem susretu 31. kola talijanskog prvenstva na svom san Siru odigrao 1-1 (0-0) protiv Sassuola

Kalinić, koji je ušao u igru u 67. minuti, spasio je "crveno-crne" poraza odličnim potezom u 86. minuti. On je primio loptu na 10-ak metara od suparničkog gola te potom udarcem iz okreta zatresao mrežu. Bio je to peti prvenstveni gol Kalinića ove sezone. Imao je Kalinić veliku priliku i dvije minute ranije, no njegov udarac glavom je prošao preko gola, a naš je reprezentativac mogao donijeti i potpuni preokret u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je još jednom pokušao glavom, ali taj udarac obranio je vratar Sassuola Consigli.

Inače, Sassuolo je poveo u 75. minuti preko Politana. 

Šesti Milan sada ima 52 boda, dva više od sedme Fiorentine, dok je Sassuolo 14. s 30 bodova.

Ranije u nedjelju Napoli je na domaćem terenu protiv Chieva slavio s 2-1, a pobjednički gol zabio je Amadou Diawara u sudačkoj nadoknadi (90+3). Napoli je bio pred porazom, a sve je loše krenulo za domaćine u 51. minuti kada nisu iskoristili penal. Udarac Driesa Mertensa obranio je vratar gostiju. To im se osvetilo u 73. minuti, kada je Chievo poveo golom Stepinskog. No, u samoj završnici susreta Napoli radi preokret, u 89. minuti Milik pogađa za 1-1, a u trećoj minuti sudačke nadoknade Diawara zabija za pobjedu domaćina. Tako je Napoli ostao na četiri boda zaostatka za vodećim Juventusom, koji je dan ranije na gostovanju pobijedio 'fenjeraša' Benevento s 4-2. Marko Rog je ušao u igru u sudačkoj nadoknadi (90+5), dok je Hrvoje Milić ostao na klupi za pričuve Napolija.

Prethodno je Torino pred svojim navijačima svladao Inter s 1-0 (1-0). Torino je pobjednički pogodak postigao u 36. minuti nakon akcije u kojoj je ključnu ulogu imao i Ivan Perišić. Hrvatski reprezentativac je, u želji da spriječi kontranapad domaće momčadi, izbio loptu Belottiju, ali ju samo proslijedio dalje do De Silvestrija koji je dodao na suprotnu stranu do usamljenog Adema Ljajića, a ovom nije bilo teško pogoditi nebranjenu mrežu. Perišić je, kao i Marcelo Brozović, odigrao svih 90 minuta za Inter.

Lazio je iskoristio poraze Rome, koja je u subotu izgubila na svom terenu od Fiorentine s 0-2, i Intera te se 2-1 (2-1) pobjedom na gostovanju u Udinama kod Udinesea probili na treće mjesto ljestvice. Udinese je bolje krenuo u susret i poveo golom Lasagne (13), no Lazio je već do kraja prvog poluvremena preokrenuo preko Immobilea (26) i Luisa Alberta (37). Lazio je sada treći sa 60 bodova, koliko ima i četvrta Roma, koja je u subotu na svom terenu izgubila od Fiorentine s 0-2, dok je Inter, koji je ranije u nedjelju izgubio s 0-1 na gostovanju kod Torina, peti s 59 bodova. Udinese, kod kojega je Andrija Balić odigrao čitavu utakmicu, dok je Stipe Perica ostao na klupi, ostao je 13. s 33 boda.


Reci što misliš!