Sport

Formula 1

Hamilton nastavio gdje je stao prošle sezone: Novi "pole position" za Britanca u Melbourneu

Hamilton nastavio gdje je stao prošle sezone: Novi
Marca

Lewis Hamilton potpuno je uništio konkurenciju na utrci kvalifikacija za VN Australije. Bio je brži za čak šest desetinki od drugoplasiranog Kimija Raikkonena i trećeg Sebastiana Vettela

Kako prenosi sportarena, četvrtu i petu poziciju zauzimaju Max Verstappen i Daniel Ricciardo, a slijedi ugodno iznenađenje momčadi Haas F1 čiji su vozači Kevin Magnussen i Romain Grosjean na šestom i sedmom mjestu.

Naredne dvije pozicije okupiraju vozači Renaulta Nico Hulkenberg i Carlos Sainz, dok je deseti Valtteri Bottas.

Nakon trećeg slobodnog treninga kojeg je obilježila kiša, na prvim ovogodišnjim kvalifikacijama dočekalo nas je nešto lijepše vrijeme, staza se osušila pa su svi vozači izašli na slick gumama.

Hamilton je do prve startne pozicije, svoje sedme na VN Australije došao brutalno odvoženim posljednjim krugom u vremenu 1:21,1264 te na taj način oborio rekord staze u Melbourneu.

Do tada razlika je u vrhu bila poprilično mala, ali je u trećem dijelu kvalifikacija Britanac napravio razliku i otpuhao konkurenciju.

Bila mu je to 72. pole position u karijeri po čemu je prvi u povijesti Formule 1 ispred legendarnih Michaela Schumachera i Ayrtona Senne sa 68 i 65 startnih pozicija.


Reci što misliš!