Sport

nogomet, liga prvaka

Real potvrdio prolazak u četvrtfinale

Real potvrdio prolazak u četvrtfinale
realmadrid.com

Nogometaši Real Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka eliminiravši u utorak PSG, koji je u uzvratu osmine finala igrao bez svog najboljeg igrača Brazilca Neymara, koji je ozlijeđen. Prednost iz prve utakmice od 3-1, Real je u uzvratu potvrdio pobjedom 2-1

Iako Real uglavnom igra s trojicom u veznom redu (Modrić, Kroos, Casemiro), trener Zinedine Zidane je u utakmicu krenuo s četvoricom veznjaka. Umjesto tek oporavljenih Modrića i Kroosa, standardnom prvotimcu Casemiru u veznom redu su se pridružili Vazquez, Mateo Kovačić i Asensio. Zahvaljujući njima Real je veći dio prvog poluvremena izgledao opasnije, a prva prigoda ukazala se Sergiju Ramosu u 18. minuti, ali je njegov udarac s osam metara odlično obranio Areola.

Trebalo je proći 20 minuta do nove gol-šanse, a ponovno ju je imao Real. Branić domaćina Dani Alves pogrešno je procijenio dodavanje po desnom krilu i Karim Benzema je izbio sam pred golmana PSG-a, ali njegov udarac s deset metara iskosa uspio je nogom obraniti Areola

Tek u završnici prvog poluvremena PSG je dva puta zaprijetio. U 41. minuti Angel Di Maria je bio u prilici, ali Keylor Navas dobro brani, a u 43. Kylian Mbappé je utrčao u prazan prostor, ali je bio previše iskosa i vratar Reala je lakoćom zaustavio njegov udarac.

Dobru igru Real je naplatio u 51. minuti. Asensio je napravio nered po lijevom boku te je uposlio Lucasa Vazqueza, koji je ubacio na drugu stativu a Cristiano Ronaldo glavom zabija za vodstvo gostiju.

Novi udarac za PSG uslijedio je u 66. minuti kada je veznjak Marco Verratti zaradio drugi žuti karton zbog prigovora sucu.  Real u tom razdoblju u potpunosti kontrolira utakmicu, a 69. minuti Asensio je s deset metara pogodio vratnicu.

I onda potpuno neočekivano u 71. minuti PSG dolazi do izjednačenja. Nakon smušene reakcije Realove obrane Cavani pogađa mrežu.

No, bio je to samo kratki bljesak, jer u 80. minuti Real zabija novi pogodak. Casemiro je pucao s 14 metara, lopta je okrznula braniča PSG-a promijenila smjer i završila u mreži.

Treba reći i da je u 75. minuti Benzema upropastio kontranapad Reala koji je mogao uroditi pogotkom, a u 83. Lucas Vazquez je pogodio vratnicu.

Mateo Kovačić, koji je igrao do 72. minute, pružio je solidnu partiju, dok je Luka Modrić ostao na klupi za pričuve Reala.


Reci što misliš!