Sport

Tenis, ATP

Fognini osvojio titulu u Sao Paolu

Fognini osvojio titulu u Sao Paolu
EXPA/PIXSELL

Fabio Fognini pobjednik je ATP turnira u Sao Paulu, talijanski tenisač u finalu je bio bolji od Čileanca Nicolasa Jarryja sa 1:6, 6:1, 6:4. Šesta je ovo titula za Fogninija u karijeri, a svih šest osvojio je na zemljanoj podlozi...

Do šestog trofeja karijere, a prvog nakon Gstaada 2017. godine, stigao je Fabio Fognini koji je u finalu Sao Paula, u tri seta, bio bolji od Čileanca Nicolasa Jarryja. Talijanskom tenisaču za pobjedu 1:6, 6:1, 6:4 trebalo je sat i 34 minute.

Zanimljivo, Fognini je svih šest naslova osvojio na zemljanoj podlozi, a pobjeda protiv Jarryja bila mu je 14. u sezoni. Prošle sezone do 14. pobjede stigao je tek u svibnju. S druge strane, Jarry je propustio biti prvi Čileanac s ATP titulom od 2009. godine i Fernanda Gonzalesa.

Jarry je sjajno otvorio meč, dobivši prvih 13 poena u finalnom dvoboju. Odličnim forehandom stigao je do prvog seta za samo 22 minute uz samo jedan izgubljen gem. Uzvratio je Talijan na isti način u drugom setu i tako došao do poravnanja.

Fognini je odlučujući set otvorio bolje, poveo je s 2:0 i činilo se kako će slomiti meč u svoju korist. Međutim, Jarry uzvraća na isti način i dolazi do izjednačenja. Talijanski tenisač nije se dao omesti, ostao je miran i oduzeo servis protivniku ponovno u sedmom gemu što se na kraju pokazalo presudnim u osvajanju naslova.

"Ovo je sjajan početak godine, radio sam jako dobro prije početka sezone. Čekao sam da mu padne postotak što je njegova jača strana. Nakon toga, postao sam puno agresivniji. Kada mi je oduzeo servis u trećem setu, igrao je odlično, napravio je nekoliko odličnih winnera. Sretan sam jer sam igrao dobar tenis, trebam uživati u ovome jer sam izgubio više finala nego sam ih dobio", kazao je nakon finala Fabio Fognini.

ATP Sao Paulo: 

Fabio Fognini - Nicolas Jarry 1:6, 6:1, 6:4


Reci što misliš!