Sport

Primera 17/18

Messi maestralnim slobodnjakom slomio obranu Atletica, Barcelona na korak do nove titule

Messi maestralnim slobodnjakom slomio obranu Atletica, Barcelona na korak do nove titule
Manel Montilla

Veliki derbi 27. kola La Lige u velikoj je mjeri razočarao, Barcelona je pobjedom protiv blijedog Atletico Madrida praktički riješila pitanje prvaka Španjolske

Jedini klub koji bi mogao pomrsiti Barcine račune kada je u pitanju lov na prvaka Španjolske danas se nije pojavio.

Barcelona je u derbiju 27. kola La Lige porazila nevidljivi Atletico Madrid i praktički osigurala naslov prvaka. Nije to bila posebno lijepa utakmica, momčad Diega Simeonea posve je razočarala u današnjem nastupu na Camp Nouu.

Pao je Atletico bez ispaljenog metka, gosti nisu niti jedan udarac uputili u okvir gola Marc-Andrea ter Stegena. Nije ni Barca odigrala briljantnu partiju, Atletico je barem u obrani odradio solidan posao, presudila je nova majstorija Lea Messija.

Nikada do danas Simeone nije izgubio protiv Ernesta Valverdea u La Ligi, no danas je Argentinčeva momčad posve zaslužila poraz, poraz koji je odveo Barcu na prednost od osam bodova, teško je očekivati da će je Messi i društvo prokockati do kraja prvenstva.

Ključni trenutak susreta dogodio se u drugoj polovici prvog dijela. Thomas Partey naivno ruši Messija u opasnoj zoni, Argentinac je preuzeo izvođenje slobodnog udarca i još jednom dokazao klasu. Messi je, čini se, opasniji iz slobodnjaka nego s bijele točke, prebacio je s 25 metara živi zid, nemoćan je bio Jan Oblak.

Treću uzastopnu prvenstvenu utakmicu Messi je postigao pogodak iz slobodnog udarca, što mu je pošlo za nogom prvi put u karijeri. Bio je to ujedno njegov 600. gol u profesionalnoj karijeri, 600 je puta tresao protivničke mreže u dresu Barcelone i Argentine.

Ostali su domaćini bez Andresa Inieste u završnici prvog dijela, kapetan Barcelone ozlijedio se nakon duela s Vrsaljkom, ostao je u igri još desetak minuta, ali morao je napustiti travnjak zbog bolova u stražnjoj loži.

Vrsaljko nije odigrao utakmicu za pamćenje, u 59. minuti Simeone ga je zamijenio, ubacio je Correu, ali nije to pomoglo gostima.

I u nastavku je Barcelona bila bolja, a Atletico bezopasan. Tek je u završnici Gameiro zatresao mrežu, no pogodak nije priznat jer je asistent Costa bio u nedozvoljenoj poziciji.

Ivan Rakitić bio je vrlo dobar u dresu domaćina, odigrao je svih 90 minuta.


Reci što misliš!