Sport

Košarka, NBA liga

NBA: Nova sjajna večer za Hrvate, Houston posramio Cavse

NBA: Nova sjajna večer za Hrvate, Houston posramio Cavse
Twitter / @Pacers

Predvođeni sjajnim Bojanom Bogdanovićem Indiana Pacersi stigli su do važne pobjede protiv Philadelphia 76ersa za koje je odličnu rolu odigrao Dario Šarić. Mario Hezonja bio je prvo ime Magica u porazu od Wizardsa, Rocketsi su razbili Cavse, Nuggetsi su nanijeli poraz Warriorsima...

Noć sa subote na nedjelju donijela nam je veliki hrvatski dvoboj u NBA-u, Indiana Pacersi su na svom parketu u napetoj i neizvjesnoj utakmici svladali Philadelphia 76erse sa 100:92.

Veliku je ulogu u pobjedi Pacersa imao probuđeni Bojan Bogdanović. Babo je odigrao odlično na obje strane parketa te je s 19 poena (5/5 za 1, 1/4 za 2, 4/7 za 3), četiri skoka, asistencijom i dvjema ukradenim loptama predvodio domaćine. 19 je poena uz devet skokova dodao i Victor Oladipo, a važnu je ulogu u posljednjoj četvrtini imao i Lance Stephenson, utakmicu je okončao s 14 poena i devet skokova.

Joel Embiid prvi je put u karijeri odigrao dvije utakmice u dvije noći zaredom, Kamerunac je bio prvo ime Sixersa s 24 poena i deset skokova, ali imao je i sedam izgubljenih lopti. Još je jednu odličnu partiju pružio i Dario Šarić, pogotovo u prvom poluvremenu. U 30 minuta provedenih na parketu Šiši je upisao 16 koševa (4/5 za 1, 3/7 za 2, 2/6 za 3) uz pet skokova i dvije asistencije.

Dario je tako postao tek 21. NBA igrač ove sezone koji je u minimalno 30 uzastopnih utakmica postigao dvoznamenkast broj koševa.

Odličan je bio i Mario Hezonja u porazu Orlando Magica od Washington Wizardsa na svom parketu. Upisali su Wizardsi četvrtu uzastopnu pobjedu bez ozlijeđenog Johna Walla, sve je bilo gotovo nakon tri četvrtine, završilo je 115:98 za goste.

U izostanku Aarona Gordona trener Magica Frank Vogel dvojio je koga ubaciti u početnu petorku, Speightsa ili Hezonju, te se odlučio na kraju Hezonju gurnuti na klupu. No, Mario je sjajnim doprinosom s klupe promijenio Vogelovo mišljenje te je startao u trećoj četvrtini.

Još je jednu dobru predstavu pružio Hrvat, s 15 je poena (4/4 za 1, 1/6 za 2, 3/4 za 3), četiri skoka, dvije asistencije, dvije ukradene lopte i blokadom bio prvi igrač Magica. Jonathon Simmons je također dodao 15 poena, a Elfrid Payton 14. Inače, u posljednje tri utakmice Mario je šutirao tricu 10/14, odnosno nešto iznad 70 posto.

Wizardsi su trebali tri četvrtine ozbiljne košarke za pobjedu, predvodio ih je Otto Porter Jr. s 20 poena, Tomaš Satoransky je s 19 poena ostvario najbolji učinak karijere, na 18 se poena zaustavio Bradley Beal.

Utakmica koja je završila na prijenosu na nacionalnoj razini bila je ona između Cleveland Cavaliersa i Houston Rocketsa. Nisu se dobro proveli Cavsi, na njihovom su ih parketu Rocketsi posramili pobjedom 120:88.

"Nemam riječi. Trebali bi nas maknuti s nacionalnog prijenosa do kraja sezone. Nismo uopće dobro igrali, uvijek nas ispraše kad nas prenose na nacionalnoj razini, nemam riječi", nije mogao sakriti sram LeBron James nakon susreta.

S 22 poena, osam skokova i 11 asistencija Chris Paul je predvodio Rocketse do 38. pobjede. Koš manje uz osam skokova dodao je Ryan Anderson, Gerald Green je s klupe pridonio sa 17 koševa, James Harden je zaustavljen na 16 poena i devet asistencija.

O Cavsima dovoljno govori činjenica kako su im najbolji strijelci, Thomas i Smith ubacili po 12 koševa. LeBron je utakmicu okončao s 11 koševa, devet skokova i devet asistencija.

Drugi poraz u tri posljednje utakmice doživjeli su aktualni prvaci, Golden State Warriorsi. Warriorse je sa 115:108 na svom parketu svladao Denver. Imali su Warriorsi dvoznamenkastu prednost u drugom poluvremenu, ali je nisu uspjeli zadržati, Nuggetsi su došli do druge pobjede u četvrtom međusobnom ogledu s Warriorsima.

Will Barton je bio prvo ime kod domaćina s 25 poena, a odličnu su partiju pružili i Nikola Jokić(19 koševa, devet skokova i pet asistencija) te Gary Harris (16 koševa, 6 skokova). Po 15 su poena dodali Murray i Lyles.

Kod Warriorsa valja istaknuti Kevina Duranta s 31 košem, šest skokova i sedam asistencija, Steph Curry je ubilježio 24 ubačaja, Klay Thompson 16.

NBA, rezultati:

L.A. Clippers - Chicago 113:103
Indiana - Philadelphia 100:92
Detroit - Miami 111:107
Orlando - Washington 98:115
Cleveland - Houston 88:120
San Antonio - Utah 111:120
Minnesota - New Orleans 118:107
Denver - Golden State 115:108
Sacramento - Dallas 99:106


Reci što misliš!