Sport

tenis

Bernarda Pera nadigrala 10. tenisačicu svijeta i ušla u treće kolo Australian Opena!

Bernarda Pera nadigrala 10. tenisačicu svijeta i ušla u treće kolo Australian Opena!
Tennis Australia

VIDEO: U glavni ždrijeb Australian Opena ušla je potiho, kao sretna gubitnica u kvalifikacijama, a sada se pobrinula za jednu od najvećih senzacija turnira! Bernarda Pera je, naime, u drugom kolu s 2-0 u setovima slavila nad 10. tenisačicom svijeta Johannom Kontom!

Impresivnom igrom u oba seta Zadranka niti u jednom trenutku nije dopustila favoriziranoj Konti da preuzme kontrolu nad susretom te je na koncu zasluženo slavila s rezultatom 6-4, 7-5. Ovo je prvi put u karijeri da je Bernarda slavila nad igračicom iz svjetskog Top 10!

Veći dio prvog seta protekao je u izjednačenoj borbi, a Bernarda ga prelomila u svoju korist pri rezultatu 4-4 kada je prvo protivnici oduzela servis, a potom i potvrdila pobjedu 6-4 na svom servisu.

Drugi je set s 2-0 otvorila Konta zahvaljujući brejku pri vodstvu 1-0, no Bernarda je uzvratila dvostrukom mjerom i povela s 4-3, a onda je svojim servisom stigla i do 5-3. U maratonskom 9. gemu, pri Kontinom servisu, Bernarda je imala čak 3 meč lopte, no one su joj izmakle i Britanka je smanjila na 5-4.

Bernarda je dobila priliku servirati za pobjedu, no protivnica je baš tada odigrala svoj možda i najbolji gem u dotadašnjem dijelu meča i izjednačila na 5-5 oduzevši Peri servis.

Uslijedio je gem s Kontinim servisom u kojem je Bernarda odmah povela s 40-0, ali je prve dvije gem-lopte propustila, dok je kod treće imala i malo sreće što se protivnica okliznula i tako našoj tenisačici prepustila svoj servis, što je značilo da Bernarda još jednom servira za pobjedu.

Drugu priliku za pobjedu Bernarda nije propustila! Odmah je povela s 40-0, a nakon što je protivnici dopustila jedan poen, u sljedećem je meč zaključila u svoju korist za veliko veselje kako na terenu, tako i u njezinom taboru predvođenom trenerom Lovrom Rončevićem!

Zaista sjajan pothvat zadarske tenisačice koja će u trećem kolu odmjeriti snage s Baroborom Strycovom koja je slavila nad Larom Arruabarreneom. Ali nakon što je nadigrala 10. tenisačice svijeta, Bernarda se itekako ima čemu nadati i u susretu trećeg kola protiv broja 24 na WTA listi.


Reci što misliš!