Sport

Košarka, NBA Liga

Ginobili donio pobjedu Spursima nad Bostonom

Ginobili donio pobjedu Spursima nad Bostonom
Twitter / @spurs

Argentinac Manu Ginobili postigao je pobjedničku tricu u domaćem slavlju košarkaša San Antonija 105-102 nad vodećom momčadi lige Boston Celticsima, kojima nije pomoglo ni 36 koševa Kyrieja Irvinga

Ginobili je postigao 11 poena, ali su dvije trice 40-godišnjeg Argentinca bitno utjecale na konačan rezultat. Prvu je postigao sa sirenom na kraju prvog poluvremena za prvo vodstvo San Antonija na utakmici (56-55), a drugu pri rezultatu 102-102 pet sekundi prije isteka vremena. Boston je imao napad za produžetak, Irving je izborio dobru poziciju za šut, ali je lopta iscurila iz obruča.

Strijelce San Antonija predvodio je LaMarcus Aldridge s 27 koševa i 10 skokova, a 'double-double' učinak imao je i Pau Gasol s 14 poena i 11 skokova. Uz 36 koševa Irvinga kod Celticsa je najbolji bio novak Jayson Tatum s 20 koševa i osam skokova.

Košarkaši Indiane na svom su terenu svladali Cleveland sa 106-102 i na taj način prekinuli niz Cavaliersa od 13 uzastopnih pobjeda. Ponajbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović je za 35 minuta postigao 10 koševa, uz dva skoka i jednu asistenciju. Iako su Pacersi pogodili 15 trica, naš reprezentativac nije imao posebno dobru šutersku večer. Pogodio je tri od 11 šuteva iz igre, od čega 2/8 za tricu.

Indianu je do pobjede predvodio Victor Oladipo s 33 koša, osam skokova i pet asistencija. Kod Clevelanda je najbolji bio LeBron James s 29 poena, 10 skokova i osam asistencija. Ante Žižić nije ulazio u igru.

Orlando je na svom parketu poražen od Denvera s 89-103. Po 21 koš za Magic postigli su Jonathon Simmons i Nikola Vučević koji je imao i 17 skokova, dok je naš Mario Hezonja za 10 minuta ubacio dva koša uz jedan skok i asistenciju. Strijelce Denvera predvodio je Kenneth Faried s 20 poena i 10 skokova.

Iako su bez svog kapetana Stephena Curryja, Golden State Warriorsi nastavljaju nizati pobjede, ponajviše zahvaljujući Kevinu Durantu koji je drugu utakmicu zaredom bio uvjerljivo najbolji igrač prvaka. Šestu uzastopnu pobjedu Warriorsi su ostvarili svladavši kao gosti Detroit sa 102-98, a Durant je postigao svoj ovosezonski rekord od 36 koševa uz 10 skokova, sedam asistencija i čak pet blokada.

No, trebao je pomoć i suigrača, a najvažniji od njih bio je Klay Thompson koji je na pet sekundi prije kraja pogodio oba slobodna bacanja za konačnih 102-98. Thompson je završio s 21 košem, pet asistencija i četiri skoka. Kod Pistonsa, koji su doživjeli peti uzastopni poraz, najbolji je bio Avery Bradley s 25 koševa.

Dvije su utakmice odlučene u produžetku. Chicago je slavljem u Charlotteu 119-111 prekinuo niz od 10 uzastopnih poraza za što najveće zasluge ima finski novak Lauri Markkanen koji je ubacio 24 koša i imao 12 skokova. Mladi Finac je u produžetku postigao pet koševa u produžetku. Kris Dunn je imao 20 koševa i 12 asistencija, a Robin Lopez 19 poena i 10 skokova za Bullse, za koje je nakon mjesec i pol dana izbivanja zaigrao i Nikola Mirotić.

Španjolski reprezentativac je izvukao deblji kraj u fizičkom obračunu sa suigračem Bobbyjem Portisom, prijetio da se neće vratiti u momčad, ako Portis ostane, ali je promijenio mišljenje. Obojica su igrali po 14 minuta, Mirotić je ubacio šest, a Portis devet koševa. Hornetse je s 25 koševa, 20 skokova i šest blokada predvodio Dwight Howard.

Drugi produžetak odigran je u New Orleansu i opet su slavili gosti, iako se u momčad Pelicansa, nakon jednotjednog izbivanja zbog ozljede, vratio Anthony Davis. Sacramento je slavio sa 116-109, a posebno inspiriran bio je veteran Zach Randolph koji je ubacio 35 koševa uz 13 skokova. Buddy Hield je pogodio četiri trice i završio s 18 poena.

DeMarcus Cousins je bio posebno inspiriran protiv svoje bivše momčadi. Postigao je 38 koševa uz 11 skokova, ali nije bilo dovoljno za novu pobjedu Pelicansa. Davis je ubacio 18 poena.

Toronto je slavio na gostovanju u Memphisu sa 116-107, što je peta uzastopna pobjeda Raptorsa. DeMar DeRozan je predvodio goste s 26 koševa, sedam skokova i šest asistencija. Serge Ibaka je ubacio 21 poen, a Kyle Lowry imao 16 koševa, osam asistencija i šest skokova. Tyreke Evans je s 27 koševa bio najbolji strijelac Grizzliesa za koje je Marc Gasol imao 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Jedna od tri momčadi koja je sinoć slavila na domaćem parketu bili su Milwaukee Bucksi. Svladali su Dallas sa 109-102 za što zasluge idu na tri adrese. Khris Middleton je pogodio pet trica i završio utakmicu s 31 košem. Giannis Antetokounmpo je ubacio 27, a Eric Bledsoe 24 poena. Wesley Matthews je bio najbolji igrač Dallasa s 29 koševa.

 


Reci što misliš!