Sport

Nogomet, HT Prva HNL

Istra preokretom do pobjede nad Rudešom

Istra preokretom do pobjede nad Rudešom
Luka Stanzl/PIXSELL

Nogometaši Istre 1961 pobijedili su na svom stadionu u Puli zagrebački Rudeš s 2-1 (0-1) u posljednjoj utakmici 18. kola HT Prve HNL, a do pobjede su stigli velikim preokretom u drugom poluvremenu, iako su 40 minuta imali igrača manje na terenu

Rudeš je već u 8. minuti poveo pogotkom Karla Lulića. Imali su gosti još nekoliko prilika za povećanje vodstva u prvom i drugom poluvremenu, ali je mreža domaće momčadi ostala netaknuta.

U 53. minuti Istrani su ostali s deset igrača na terenu, nakon što je riječki sudac Ivan Bebek pokazao drugi žuti karton Kitanovskom. Tada se činilo da će Rudeš odnijeti sva tri boda iz Pule i na polovici prvenstva se pomaknuti sa začelja i na posljednje mjesto gurnuti pulsku momčad.

Međutim, dogodilo se upravo suprotno. Unatoč brojčanoj prednosti gosti su se povukli i prepustili posjed lopte domaćoj momčadi, što je Istra iskoristila za veliki preokret. U 65. minuti Dejan Maksimović je iskoristio smušenost u obrani Rudeša te gurnuo loptu s desetak metara u donji desni kut za izjednačenje.

Samo sedam minuta poslije Reagy Ofosu se prošeta kroz obranu gostiju po lijevoj strani i snažnim udarcem s nekoliko metara svladao Josipa Čondrića. Unatoč nastojanjima gostujuće momčadi da dođu do pogotka, mreže su ostale mirovati do posljednjeg sučevog zvižduka.

Pred 200-njak gledatelja na stadionu Aldo Drosina utakmicu je sudio Ivan Bebek iz Rijeke.

Strijelci: 0-1 Lulić (8), 1-1 Maksimović (65), 2-1 Ofosu (72)

Crveni karton: Kitanovski (Istra 1961, 53. minuta - drugi žuti)

Na polovici prvenstva zagrebački Dinamo ima 44 boda, čak 12 više od Hajduka i Osijeka, a četvrtoplasirana Rijeka zaostaje 15 bodova. Peti Inter ima 23, šesta Lokomotiva 22, a sedmi Slaven Belupo 20 bodova. Osma je Cibali sa 17, deveta Istra sa 16, a posljednji Rudeš s 12 bodova.


Reci što misliš!