Sport

Premiership 17/18

Manchester City teškom mukom slomio West Ham

Manchester City teškom mukom slomio West Ham
premierleague

U posljednjem susretu 15. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je pobijedio West Ham 2-1 i ponovo ima osam bodova više od gradskog suparnika Uniteda s kojim će odmjeriti snage u idućem kolu.

West Ham je bio korak do osvajanja važnog boda, ali ipak nije izdržao i novim porazom produžio je niz bez pobjede na osam utakmica.

Pod vodstvom novog menadžera Davida Moyesa koji je naslijedio našeg Slavena Bilića, 'čekičari' su u četiri kola osvojili samo jedan bod i nalaze se u zoni ispadanja.

Gosti su poveli u posljednjim trenucima prvog dijela golom Angela Ogbonne. City je izjednačio u 57. minuti preko Nicolasa Otamendija, a potom jurnuo po drugi gol. Premda je Adrian radio čuda, West Ham nije izdržao i David Silva je u 83. minuti lijepim golom na asistenciju Kevina De Bruynea zabio za 2-1. 

U nedjelju je igran i susret između Bournemoutha i Southamptona koji je završio 1-1. Domaćin je poveo u 42. minuti golom Ryana Frasera, a izjednačio je Charlie Austin u 61. minuti.

City nakon nove pobjede ima osam bodova više od Manchester Uniteda, a treći je aktualni prvak Chelsea sa 11 bodova minusa. U zoni ispadanja su Crystal Palace (10), West Ham (10) i Swansea City (9).

REZULTATI:

Manchester City - West Ham 2-1 (Otamandi 57, Silva 83 / Odbonna 44)

Bournemouth - Southampton 1-1 (Fraser 42 / Austin 61)

 


Reci što misliš!