Sport

Nogomet, Premiership

Manchester City srušio rekorde Chelseaja

Manchester City srušio rekorde Chelseaja
Twitter / @ManCity

Nogometaši Manchester Cityja u svom su pretposljednjem nastupu ove sezone u Premier ligi s 3-1 (2-1) na svom terenu svladali Brighton and Hove Albion i time postavili nove rekorde po broju pobjeda i postignutih pogodaka u Premier ligi

Cityju je ovo bila 31. ovosezonska prvenstvena pobjeda čime su srušili godinu dana stari rekord Chelseaja koji je prošlu sezonu okončao s 30 pobjeda u premier ligi, dok su "građani" sada na brojci od 105 postignutih pogodaka u prvenstvu, dok je dosadašnji rekord također držao Chelsea koji je u sezoni 2009/10. postigao 103 gola.

Golove za "građane" postigli su Danilo (16), Bernardo Silva (34) i Fernandinho (72), dok je gol za "galebove" zabio Ulloa (20).

City sada ima 97 bodova, čak 20 više od drugog gradskog suparnika Uniteda.

Tottenham Hotspur je minimalnom 1-0 (0-0) pobjedom protiv Newcastle Uniteda na Wembleyu osigurao nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, a strijelac jedinog gola bio je Harry Kane u 50. minuti. Treći Tottenham sada ima 74 boda, tri manje od drugog Manchester Uniteda, dva više od četvrtog Liverpoola, a četiri više od petog Chelseaja.

Chelsea je propustio priliku bodovno se poravnati s Liverpoolom uoči posljednjeg kola jer je na svom Stamford Bridgeu odigrao samo 1-1 (0-0) protiv Huddersfield Towna. Gosti su poveli preko Depoitrea (50), a izjednačio je Marcos Alonso (62). Huddersfield je tim bodom osigurao ostanak jer sada ima 37 bodova, nedostižna četiri više od 18. Swansea Cityja koji se nalazi u zoni ispadanja.


Reci što misliš!