Sport

hokej na ledu

NHL: Crosby donio pobjedu Pittsburghu golom u produžetku

NHL: Crosby donio pobjedu Pittsburghu golom u produžetku
Twitter / @penguins

VIDEO: Pittsburgh Penguins su sinoć s 5-4 u produžetku pobijedili Philadelphia Flyerse, Montreal Canadiens Columbus Blue Jacketse s 3-1, Chicago Blackhawks sa 7-3 Anaheim Duckse, Winnipeg Jets sa 7-2 Montreal Wild, a Florida Panthers s 3-2 New Jersey Devilse

Pobjedu Pittsburghu donio je Sidney Crosby koji je zabio pobjednički gol nakon nešto manje od dvije minute od početka produžetka.

Poveli su Penguinsi pogotkom Jakea Guentzela u prvoj trećini. No u drugoj trećini Philadelphia zabija tri gola, a strijelci su Shayne Gostisbehere, Travis Konecny i Sean Couturier. 

U zadnjoj trećini Pittsburgh izjednačava pogocima Patrica Hornqvista i Bryana Rusta, no onda Michael Raffl dovodi Flyerse u vodstvo od 4-3 manje od četiri minute do kraja regularnog dijela utakmice. Utakmicu u produžetak odvodi Jake Guentzel svojim drugim golom na utakmici minutu prije kraja.

Montreal Canadiens su okončali pobjednički niz u šest utakmica Columbus Blue Jacketsa, svladavši ih na svom ledu s 3-1.

Brendan Gallagher i Jonathan Drouin su zabili golove za Canadiense (10-12-3) u prvoj trećini, a Andrew Shaw u zadnjoj. 

Jedini gol za Columbus (15-8-1) zabio je Pierre-Luc Duboi.

Chicago Blackhawks su sinoć zabili čak sedam golova za pobjedu nad Anaheim Ducksima. Alex DeBrincat je upisao svoj prvi NHL hat trick za pobjedu Blackhawksa od 7-3 nad Ducksima.

Nick Schmaltz je također zabio za Chicago  (12-8-3), kao i Patrick Sharp, Brandon Saad i Artem Anisimov.

Chris Wagner je postigao dva pogotka, a Jakob Silfverberg jedan za Duckse (10-10-4) kojima je ovo četvrti poraz u nizu.

Sedam golova zabili su i Winnipeg Jets za pobjedu od 7-2 nad Minnesota Wildom iako su šest minuta prije kraja prve trećine zaostajali dva gola. 

Strijelci za Jets (15-6-3) su bili Joel Armia, Mark Scheifele, Jacob Trouba, Mathieu Perreault, Kyle Connor, Bryan Little i Blake Wheeler.

Jason Zucker i Chris Stewart su zabili za Minnesotu (11-10-3).

Florida Panthers su s 3-2 pobijedili New Jersey Devilse, a slavlje im je donio Jared McCann koji je zabio treći gol sedam minuta prije kraja utakmice.

Aleksander Barkov i Vincent Trocheck su zabili prva dva gola za Floridu (9-12-2).

Pogotke za New Jersey  (14-6-4) postigli su Nico Hischier i Jesper Bratt.


Reci što misliš!