Sport

Serie A 17/18

Gonzalo Higuain sam srušio Milan na San Siru

Gonzalo Higuain sam srušio Milan na San Siru
@ ANSA

Nogometaši Juventusa slavili su na gostovanju kod Milana rezultatom 2:0 i ostali u priključku za vodećim Napolijem. Oba pogotka postigao je Gonzalo Higuain, po jedan u svakom poluvremenu

Stara dama pobjednički je odradila gostovanje na San Siru kod Milana i uzela sva tri boda kojima je zadržala priključak za vodećim Napolijem. Odlični Gonzalo Higuain dva je puta zatresao protivničku mrežu i tako osigurao slavlje svoje momčadi.

Milan je imao svoje prilike u prvom poluvremenu, posebno u samoj završnici, ali nakon drugog primljenog pogotka nije uspijevao ozbiljnije zaprijetiti pa je upisao peti poraz u sezoni.

Juventus je bio bolja momčad u prvih dvadesetak minuta i to je iskoristila u 23. minuti. Paulo Dybala je dobio loptu i proigrao Gonzala Higuaina koji snažnim udarcem neobranjivo pogađa sami kut Milanova gola. Odmah je na drugoj strani mogao uzvratiti Milan kada je Cuadradoubacio oštru loptu na peterac, ali je Nikola Kalinić malo zakasnio i propustio izjednačiti rezultat.

Hrvatski nogometaš imao je sjajnu priliku u posljednjim sekundama prvog poluvremena, Ricardo Rodriguez je centrirao, Suso prebacio na napadača Milana koji savladava Buffona, ali pogađa gredu.

Od spomenute šanse Milan nije uspijevao ozbiljnije zaprijetiti pa je kazna stigla vrlo brzo. 63. minuta donijela je još jedan krasan potez Gonzala Higuaina, perfektnim udarcem matirao je Donnarummu od stative pospremivši loptu u mrežu. Rezultat se do kraja nije promijenio.

Mario Mandžukić i Nikola Kalinić odigrali su svih 90 minuta za svoje momčadi.


Reci što misliš!