Sport

Premiership 17/18

Bilićev West Ham izgubio pobjedu u 7. minuti sudačke nadokande

Bilićev West Ham izgubio pobjedu u 7. minuti sudačke nadokande
AP Images

Bilićev West Ham bio je nadomak pobjede u 10. kolu Premier lige, vodio je u subotu 2-0 protv Crystal Palace, ali su domaćini uspjeli doći do remija u sedmoj minuti sudačke nadoknade

Prema pisanju britanskih medija trener Slaven Bilić je prije tjedan dana dobio od vlasnika kluba dvije utakmice da spasi svoj posao, a u ponedjeljak su igrači u svom trening-kampu održali krizni sastanak na kojem je kapetan Mark Noble ukorio svoje suigrače.

Prvi dio ultimatuma Bilić je apsolvirao u srijedu kada su "čekičari", nakon što su gubili 0-2, velikim preokretom pobijedili Tottenham sa 3-2 i izborili plasman u četvrtfinale Liga kupa.

U subotu u prvenstvenom susretu protiv Crystal Palacea, Bilić je umjesto klasičnog 4-4-2 sustava krenuo u susret u formaciji 3-5-2, i to mu se isplatilo jer je West Ham vodio 2-0 na poluvremenu pogocima Javiera Hernandeza (31) i Andrea Ayewa (43).                        

Domaćini su smanjili u 50. minuti, a strijelac je bio Luka Milivojević iz penala. Obrana gostiju uspješno je odolijevala i činilo se da bi "čekičari mogli uspisati pobjedu. No, u sedmoj minuti sudačke nadoknade Wilfried Zaha donio je remi Crystal Palaceu, a suze navijačima West Hama.

U derbiju kola Manchester United je na svom Old Traffordu svladao Tottenham Hotspur sa 1-0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Martial u 81. minuti.

I vodeći Manchester City je upisao pobjedu, u gostima je dobio West Bromwich Albion sa 3-2, a strijelci su bili Leroy Sane (10), Fernandinho (15) i Raheem Sterling (64) 

Hrvatski stoper Dejan Lovren, koji je u prošlom kolu bio jedan od glavnih krivaca za poraz od Tottenhama 1-4, dobio je poštedu od trenera Jurgena Kloppa, a Liverpool je bez njega svladao Huddersfield sa 3-0.


Reci što misliš!