Sport

Nogomet, Serie A

Stipe Perica matirao legendarnog Buffona, ali je njegov Udinese doživio pravi potop

Stipe Perica matirao legendarnog Buffona, ali je njegov Udinese doživio pravi potop
Petrussi Press

VIDEO: Zadarski nogometaš Stipe Perica po prvi je put ove sezone dobio priliku u početnoj postavi Udinesea, te ju je iskoristio na najbolji mogući način - pogotkom. I to pogotkom ne bilo kome već možda i najboljem vrataru svih vremena, Juventusovom Gianluigiju Buffonu

Perica je zabio pogodak u 8. minuti za vodstvo Udinesea 1-0. Nakon što su njegovi suigrači osvojili jednu loptu, uposlili su ga u drugoj trećini travnjaka, a zadarski je majstor sve dalje odradio sam. Othrvao se obrambenim igračima, približio se golu Juventusa, a potom i matirao legendarnog Buffona.

Ipak, slavlje nogometaša Udinesea nije dugo potrajalo budući da je Stipin suigrač Samir samo 6 minuta kasnije zatresao vlastitu mrežu i tako izjednačio rezultat. Preokret je priredio Sami Khedira pogotkom u 20. minuti.

U jednom se trenutku učinilo kako bi se Udinese mogao vratiti u utakmicu budući da je 'lajavi' Mario Mandžukić zaradio dva žuta kartona, i to oba zbog prigovora. 'Zebre' su to iskoristile i u 47. minuti izjednačile preko Danila.

Međutim, od tog je trenutka sve krenulo nizbrdo po Pericu i suigrače. Prvo je Daniele Rugani postigao pogodak za 3-2 u korist Juventusa, da bi Khedira svojim drugim pogotkom povisio na 4-2. Njemački je nogometaš kompletirao hat-trick u 87. minuti, a konačnih je 6-2 postavio Miralem Pjanić u sudačkoj nadoknadi.

Zadranin je u igri proveo 82 minute te je uputio dva udarca prema golu Juventusa, od kojih je jedan završio u mreži.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!