Sport

Nogometni mercato

Mourinho nudi mladu zvijezdu u zamjenu za Rakitića

Mourinho nudi mladu zvijezdu u zamjenu za Rakitića
AP

Jose Mourinho želi dovesti Ivana Rakitića u Manchester United

Španjolski Diario Gol piše, a Goal prenosi, kako Portugalac pažljivo prati situaciju u Barceloni, i spreman je čak i na ekonomski gubitak kako bi hrvatskog veznjaka doveo na Old Trafford.

Proteklog ljeta smo čitali kako Barcelona želi Rakitića zamijeniti Marcom Verrattijem, ali kako nisu uspjeli dovesti Talijana, Rakiti je ipak ostao na Camp Nou. Činjenicu da u Barci nije nezamjenjiv želi iskoristiti Mourinho.

Portugalac je u potrazi za igračem koji će osnažiti njegov vezni red, a nije mu problem ni što će Rakitić za nekoliko mjeseci napuniti 30 godina. Voli iskusne igrače, a i Unitedova taktika ne zahtijeva toliko dinamike u igri koliko se zasniva na fizičkoj snazi.

Upravo zbog toga je Mourinho spreman čelnicima Barcelone predložiti zamjenu - Rakitića za Martiala. Taj bi potez Unitedu donio i ekonomski gubitak, ali Portugalac bi ispunio svoj cilj - pojačao bi vezni red.

Anthony Martial bi se dobro uklopio u Barcelonu, Katalonci bi s njim u momčadi dobili ili zamjenu za Suareza, ali i igrača koji bi mogao igrati uz Urugvajca te koji bi na terenu ponudio dodatnu dubinu. Francuz bi mogao biti posljednji kotačić koji nedostaje napadu Barcelone, jer svojim dolaskom ne bi narušio balans između Dembelea, Suareza i Messija.

Martial je stigao na Old Trafford u sezoni 2015/2016. za 60 milijuna eura, ali nije opravdao očekivanja. Mourinho sada u napadu ima Lukakua i Rashforda i teško da će Martial uz njih imati priliku dodatno napredovati, a predispozicije za to itekako ima. Ipak, tek mu je 21 godina...


Reci što misliš!