Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2018

Njemačka prošla kroz kvalifikacije sa 10 pobjeda

Njemačka prošla kroz kvalifikacije sa 10 pobjeda
AP Images

Aktualni svjetski prvaci nogometaši Njemačke plasirali su se na svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji s maksimalnih 10 pobjeda i impresivnom razlikom pogodaka 43-4

U susretu posljednjeg kola C skupine 'elf' je u Kaiserslauternu deklasirao Azerbajdžan našeg Roberta Prosinečkog 5-1. 

Azerbajdžan se dobro držao u prvom poluvremenu koje je završilo 1-1, no u nastavku je uslijedio potop.

Domaćin je poveo u 9. minuti sjajnim pogotkom petom Leona Goretzke, a izjednačio je Ramil Šejdajev u 34. minuti nakon odličnog solo prodora. U 55. minuti je Sandro Wagner vratio prednost na njemačku stranu, a potom su Antonio Rudiger u 64. i Goretzka dvije minute kasnije razriješili sve dvojbe ukoliko ih je uopće bilo. Do kraja susreta među strijelce se upisao i Emre Can u 81. minuti.

Sjajno raspoloženje u redovima svjetskih prvaka pokvarile su ozljede Niklasa Sulea i Shkodrana Mustafija koji su već u prvom poluvremenu morali napustiti teren, a strahuje se kako će obojica duže izbivati s travnjaka. 

Drugo mjesto u skupini C i mjesto u dodatnim kvalifikacijama i prije zadnjeg kola osigurala je Sjeverna Irska koja je u Oslu izgubila od Norveške 0-1, a presudio je autogol Chrisa Brunta u 71. minuti.

Češka je kvalifikacija zaključila pobjedom protiv San Marina 5-0.

Njemačka je na koncu osvojila prvo mjesto s 30 bodova, Sjeverna Irska je druga s 19 bodova, Češka ima 15, Norveška 13, Azerbajdžan 10, a San Marino je ostao bez bodova.


Reci što misliš!