Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2018

Čačić: Imamo dvije utakmice i sve je u našim nogama

Čačić: Imamo dvije utakmice i sve je u našim nogama
Luka Stanzl/PIXSELL

Jutros se u Zagrebu okupila hrvatska nogometna reprezentacija, kojoj slijede dva kvalifikacijska susreta za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, protiv Finske (6. listopada) i Ukrajine (9. listopada)

Bit će teško jer nedostaju mnogi važni igrači. Od ranije zbog ozljeda ne može Ante Čačić računati na Vedrana Ćorluku, Tina Jedvaja, Matea Kovačića i Marka Pjacu, dok će prvi ogled s Finskom zbog žutih kartona preskočiti i Milan Badelj. Otpao je naknadno i Borna Barišić, a problematični su načeti Dejan Lovren i Nikola Kalinić.

O upitnom Lovrenu Čačić za HRT kaže: 

"Lovren ima poteškoća s leđima, a u Liverpoolu ga tjeraju da igra bez treninga uz potporu tableta, nakon čega mu treba vrijeme za oporavak. On neće konkurirati za Finsku, vidjet ćemo hoće li se moći oporaviti i konkurirati za Kijev. S obzirom na to da su dva obrambena igrača van stroja, pozvat ću Duju Čaletu Cara iz mlade vrste. Nikola Kalinić će danas napraviti magnetsku rezonanciju, pa ćemo vidjeti hoće li doći ili ne. Plan je da Lovren u sljedeća dva-tri dana prođe liječnički tretman. Ako dođe u optimalno stanje priključit će se, ako ne, neće."

"Rekao sam nakon Turske da će naši igrači kroz rujan dignuti formu, mislim da je to ovog trenutka tako. Bez obzira na teškoće koje imamo, mislim da imam roster koji može odgovoriti našim ciljevima, a to je da s čelne pozicije u skupini odemo u Rusiju. Vjerujem da će naša kvaliteta doći do izražaja i da će nas pomaziti rezultat, za razliku od recimo dvoboja u Turskoj", najavio je.

O ukrajinskom pojačanju, Brazilcu Marlosu: 

"Sjetite se kakva je kod nas atmosfera bila kad je Sammir došao. Pričalo se da će on biti igrač odluke, rješavati utakmice, ali ništa od toga nije bilo."

Našao je potom razna opravdanja za relativno loš kvalifikacijski učinak.

"Stalno smo bili u situaciji da nam nedostaje igrača, s obzirom na izostanke u svakoj utakmici igramo s novom postavom. No niti jednu utakmicu Hrvatska nije bila u podređen položaju. Na kraju vidite semafor i niste zadovoljni, kao ni mi. Mi smo u Turskoj po svim rezonima trebali pobijediti, na Islandu nismo bili na nivou, ali nismo zaslužili izgubiti. Mi idemo u Rusiju s prve pozicije! Vidjet ćemo se u utorak, za devet dana, u utorak ćemo razgovarati o eventualnom planu B", rekao je izbornik na kritiku na igre nacionalne vrste, dodavši: "Da smo na Islandu osvojili bod, a primili smo gol u 89. minuti, sada bismo protiv Finske igrali za Svjetsko prvenstvo. O Turskoj neću ni pričati, igrali smo samo 55 sati nakon Kosova, sudac nas je oštetio, a primili smo gol kakav se rijetko prima."

Priča se kako bi izbornik mogao biti bivši ako Hrvatska posrne protiv Finske: 

"Problem moja glava? Ako ne bude Čačić izbornik, znači da Hrvatska ne ide u Rusiju. I što smo dobili? Novog izbornika", rekao je Čačić.

Na kraju je optimistično najavio: 

"Imamo dvije utakmice i sve je u našim nogama, imamo kvalitetu i motiv!"

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!

  Vezane vijesti