Sport

AC Milan

Montella: Mentalno smo u rasulu

Montella: Mentalno smo u rasulu
acmilan.com

More 'Rossonera' je itekako uzburkano i trener Vincenzo Montella to ne poriče. Sada mora dobro promisliti i odrediti daljnji kurs te kako će upravljati brodom po burnim valovima

Sutrašnja utakmica s Rijekom u drugom kolu Europske lige nudi kratko zatišje, a toga je svjestan i trener. Kao i navijači i novinari, jer na pressici se najmanje govorilo o Rijeci.

"Sve je to dio igre. Ja sam odlučan i balansiran te odvažniji nego ikad. Čak i više nego kad sam bio igrač. Ali uvijek sam ustrajao i nisam bježao, a tako neće biti ni sada. Pogotovo u ovim trenucima kada je teško", priča Montella te nastavlja:

"Gladni smo, želimo igrati... Protiv Sampdorije nam je bila peta utakmica svaka tri dana tako da sam probao rotirati igrače što je više moguće. Mentalno smo bili u rasulu, a mentalna priprema je iznimno važna. Mi ju nismo imali."

Montella se rastao s dugogodišnjim suradnikom Emanueleom Marrom, svojim kondicijskim trenerom. Odlučio je stvari preuzeti u svoje ruke i promijeniti način treninga.

"On nije bio problem. Postoje neke različitosti i stvari oko kojih se nismo mogli dogovoriti. On mi je kao brat i morao sam donijeti ovu vrlo bolnu odluku. Želim mu sve najbolje, a sada se bacam u potragu za novim trenerom. Odabir će biti u potpunosti moj i klub stoji iza mene."

Na pressici je sudjelovao i Leonardo Bonucci, kapetan Milana.

"Kao vođa moram dati puno više. Gladan sam, ali novi smo i normalno je da ćemo se spoticati u nekim neugodnim situacijama. Ovo je veliki izazov i za mene samog, ali u meni gori želja da pokažem sve na terenu. Kritike su samo povod za napredovanje. Znao sam da postoji i druga strana medalje kada sam dolazio, ali to sve znači da ove godine nema zafrkancije i moramo ponovno biti Milan", rekao je jedan od najboljih svjetskih stopera prenosi Goal.com


Reci što misliš!