Sport

projekt "penjanje za sve"

U NP Paklenica međunarodni skup alpinista i planinara

U NP Paklenica međunarodni skup alpinista i planinara

Od nedjelje 24. do subote 30. rujna 2017. u organizaciji Hrvatskog planinarskog saveza, na terenima Nacionalnog parka Paklenica održava se skup alpinista i planinara iz Hrvatske, Češke, Slovačke, Mađarske i Slovenije.

Događaj u sklopu projekta „Penjanje za sve“ okuplja stotinjak vrhunskih penjača, mladih nada te stručnjaka iz mnogih aspekata aktivnosti u planinama (instruktori, spašavatelji, vodiči, itd.), članova šest partnerski saveza.

Nakon uspješnog Tjedna planinarstva i penjanja u českom Adršpachu 2016. te slovačkim Visokim Tatrama u lipnju 2017. godine, domaćinstvo Tjedna prezeo je Hrvatski planinarski savez uz podršku JU NP Paklenica i TZ Paklenica Rivijera te logističku i stručnu potporu Hrvatske gorske službe spašavanja i Stanice planinarskih vodiča Zadar, članice Vodičke službe HPS-a. Projekt se financira sredstvima iz Erasmus+ programa.

U kontekstu promocije penjanja kao zdravog stila života, naročito za mlade ljude i djecu, tijekom Tjedna u Paklenici organizirati će se radionice za djecu iz Starigrada koja će imati priliku sportski se družiti s nekim od trenutno najboljih penjača iz šest zemalja tj. instruktorima kojima je specijalnost rad s djecom i mladima. Prilika je to za hrvatske trenere i instruktore da prikažu svoja znanja i vještine ali i nauče ponešto od kolega iz ostalih pet partnerskih saveza.


Reci što misliš!