Sport

Atletika

Započinje Kup Hrvatske u atletici, zadarski natjecatelji spremni za najviše dosege

Započinje Kup Hrvatske u atletici, zadarski natjecatelji spremni za najviše dosege
Marko Lukunic/PIXSELL

Tijekom subote i nedjelje u Zagrebu se održava finale Kupa Hrvatske u atletici, a od zadarskih natjecatelja imamo velika očekivanja

Najbolji hrvatski bacač kugle i državni rekorder, Stipe Žunić, apsolutni je favorit za najviše postolje, a jedinu će pravu konkurenciju u svojoj disciplini imati u reprezentativnom kolegi Filipu Mihaljeviću te veteranu Nedžadu Mulabegoviću.

U muškoj konkureciji velika očekivanja imamo i od Ivana Miškovića, prvenstveno u troskoku gdje drži najbolji rezultat sezone (15,14 m), ali i u skoku u dalj.  Njegov brat blizanac, Mate Mišković, natječe se u utrkama na 100 i 200 metara i prema dosadašnjim mu je rezultatima medalja itekako dostižna.

Dino Pervan također je veliki favorit za zlatnu medalju i to u troskoku. Drži najbolji rezultat sezone (7,86 m) i prvom pratitelju 'bježi' za čak 16 cm.

Zadarski predstavnik u skoku u vis bit će Jakov Zurak kojemu se, barem prema dosadašnjim rezultatima, predviđa plasman oko šestog mjesta. Boje Zadra u troskoku će braniti i Josip Petričević te je za očekivati kako će natjecanje okončati negdje po sredini poretka.

U ženskoj konkurenciji velike stvari očekujemo od Paole Borović, višestruke državne prvakinje u troskoku i skoku u vis. Što se tiče troskoka, njezin najbolji rezultat sezone, ujedno i osobni rekord (13,43 m) za gotovo je metar i pol bolji od prve sljedeće natjecateljice, pa bi sve osim njezine pobjede bilo veliko iznenađenje. Za pretpostaviti je kako će se Paola prvenstveno skoncentrirati na popravljanje osobnog rekorda. 

Paola je glavni favorit za zlatnu medalju i u skoku u dalj. Također drži najbolji rezultat sezone (6,25 m), a od najbliže pratiteljice 'bježi' 19 cm. Zlatna medalja nipošto ne bi smjela doći pod znak pitanja.

Uz malo sreće, i Tea Smokrović bi u troskoku mogla doći do zone medalje budući da mlada zadarska atletičarka drži šesti najbolji rezultat sezone (11,46 m), a tek nešto slabije rezultate imaju Anđela Zelić (11,05 m) i Ema Bacalja (10,91 m).


Reci što misliš!