Sport

Nogomet, Bundesliga

Brekalo asistent u porazu Stuttgarta

Brekalo asistent u porazu Stuttgarta
VfB Stuttgart

U posljednjem susretu 3. kola njemačkog nogometnog prvenstva Schalke je u Gelsenkirchenu pobijedio Stuttgart 3-1, a kod pogotka gostujućeg sastava asistirao je hrvatski nogometaš Josip Brekalo

Schalke je poveo već u 4. minuti pogotkom iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Nabil Bentaleb. Gosti su izjednačili u 40. minuti golom Chadraca Akola nakon lijepe asistencije mladog hrvatskog nogometaša. Brekalo je ubacio s desne strane, a Akola u padu zabio za 1-1.

Domaćin je pitanje pobjednika razriješio u prve tri minute nastavka postigavši dva brza gola. U razmak od 88 sekundi strijelci su bili Naldo (47) i Guido Burgstaller (48). Brekalo je za Stuttgart odigrao cijeli susret.

U prvom nedjeljnom susretu berlinska Hertha i Werder su odigrali 1-1, a susret je obilježila Bibiana Steinhaus postavši prva žena koja je u povijesti Bundeslige vodila neku utakmicu. Steinhaus je 38-godišnja policajka, a nakon utakmice dobila je pohvale za obavljeni posao.

Među prvima koji joj je čestitao bila je zvijezda Bayerna Franck Ribery.

"Čestitam, sjajno obavljen posao", napisao je Francuz na Twitteru.

Steinhaus se bavi suđenjem od 1999. godine, a do sada je vodila više od 80 utakmica druge njemačke lige.

Utakmica je završila 1-1. Hertha je povela u 38. minuti golom Mathewa Leckiea, a izjednačio je Thomas Delaney u 59. minuti.  Steinhaus je na utakmici dodijelila tek jedan žuti karton, a zaradio ga je Per Skjelbred u 36. minuti.

Na ljestvici vode Borussia Dortmund, Hoffenheim i Hanover sa po sedam bodova, dok je aktualni prvak Bayern šesti sa šest bodova.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!