Sport

Kup konfederacija odlazi u povijest

FIFA planira novo klupsko natjecanje - Super Club World Cup

FIFA planira novo klupsko natjecanje - Super Club World Cup

Kup konfederacija gotovo sigurno prema sadašnjem formatu odlazi u povijesti. Njemačka koja ga nedavno osvojila u Rusiji, po svemu sudeći, bit će posljednja reprezentacija koja ga je osvojila

FIFA bi, naime, trebala lansirati novo natjecanje i to ne za reprezentacije, već za klubove. Koje bi se zvalo Super Club World Cup i ne bi se igralo u Kataru koji je domaćin SP-a 2022., već u Kini.

Novo natjecanje, prenijela je Sportarena, sadržavalo bi 24 ekipe. Igralo bi se u drugoj polovici lipnja i svake četiri godine. Prva bi, dakako, bila 2021.

Bila bi to klupska verzija Svjetskog prvenstva, a klubovi bi se kvalificirali kroz svoja kontinentalna natjecanja. Osam grupa sadržavalo bi po tri ekipe, a pobjednici svake prošli bi i u nokaut-fazu.

Iako potvrde još uvijek nema, Europa bi mogla imati polovicu predstavnika, 12, pet klubova došlo bi iz Južne Amerike, po dva iz Afrike i Azije te dva iz Sjeverne Amerike. Traži se još rješenje za Oceaniju.

Od 12 Europljana četiri bi bila posljednja pobjednika Lige prvaka, četiri finalista te četiri kluba s najboljim koeficijentom.


Reci što misliš!