Sport

Nogomet, HT Prva HNL

Hajduk razbio Rudeš s dva igrača više

Hajduk razbio Rudeš s dva igrača više
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Vuco skrivio gol pa dobio dva žuta u 24 minute! A potom je u 30. drugi žuti dobio i Borevković. Zabili Said tri i Hamza

U Kranjčevićevoj je u španjolskom derbiju HNL-a Hajduk razbio Rudeš sa 4:0, a Joan Carrillo lako je riješio svoga poznanika Inakija Alonsa. Bio je to tek drugi dvoboj dvojice inozemnih trenera iz iste države u povijesti hrvatske lige, nakon Slovenaca Keka i Pušnika, piše Goal.

Sve je zapravo bilo riješeno vrlo rano, jer u 30. minuti Hajduk je imao 1:0 i dva igrača više!

Joan Carrillo bio je bez ozlijeđenih Borje Lopeza i Ohandze, a odmarao je i Vlašića, Memollu, Juranovića, Savvasa.

U 11. minuti Hajduk je poveo s 1:0. Vilibald Vuco je pogriješio, prodao loptu Hamzi na svojoj polovici, a Hajdukov je Gambijac odmah sjajno uposlio Ercega, ovaj dao Saidu koji je ostao sam pred golmanom i lako pogodio.

Erceg je u 20. mogao povećati vodstvo, ali je u dobroj poziciji oklijevao pa mu je Mesarić blokirao udarac, a Picak je obranio odbijanac Hamze.

U 24. minuti Rudeš je ostao s igračem manje. Krivac za gol Vilibald Vuco dobio je drugi žuti karton jer je rukom u lice išao Tudoru.

Da bi u 30. minuti Rudeš ostao i bez još jednog igrača, sudac Batinić pokazao je drugi žuti karton Tinu Borevkoviću zbog starta na Fomitschowu!

Hajduk je povisio vodstvo u 39. minuti. Nakon Pešićeve šanse lopta je došla do Hamze koji ju je pospremio pod gredu.

Da bi u nadoknadi prvog dijela opet Erceg prošao lijevom stranom, pucao, Picak je obranio, ali Said odbijenu loptu gurnuo u mrežu za 3:0.

Prvi je u nastavku zaprijetio novi Hajdukov igrač Šehić, kada je iz vrlo dobre situacije opalio preko gola. I u 57. minuti Šehić se mogao upisati u strijelce, ali je pogodio vratnicu.

U 59. minuti Ahmed Said zabio je i hat-trick, nakon što je Picak sjajno obranio Pešićev udarac, ali je lopta došla do Ercega koji je asistirao Saidu.

Hajduk je tako uspio u naumu: lako je došao do bodova, a odmorio je neke važne igrače za Everton.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!