Sport

Nogomet, HT Prva HNL

Uvjerljive pobjede Hajduka i Osijeka

Uvjerljive pobjede Hajduka i Osijeka
PIXSELL

Nogometaši Hajduka i Osijeka ostvarili su uvjerljive pobjede protiv momčadi koje se bore za ostanak u utakmicama 34. kola Prve HNL igranima u srijedu, Hajduk je kao gost u Puli s 5-1 (3-1) svladao Istru 1961, dok je Osijek na svom terenu pobijedio Cibaliju s 3-1 (3-0)

Susret u Puli praktički je bio riješe već u prvih 15-ak minuta. Prvo je Gyurcsó u 5. minuti odlično izveo slobodni udarac sa 17 metara i doveo splitski sastav u vodstvo, da bi Tudor u 13. uz mnogo sreće uspio progurati loptu iza leđa Ćorića. Roce je u 27. minuti nakratko vratio nadu domaćima, ali je Said devet minuta potom nakon lijepe kombinacije s Tudorom rutinirano pogodio za 3-1. U samoj završnici utakmice su Futacs i Šego postavili konačni rezultat, a posebno je lijep bio pogodak mlado Šege koji je s 15-ak metara iz voleja pogodio pod samu gredu.

I u Osijeku je pitanje pobjednika bilo brzo riješeno, domaće je u vodstvo u 9. minuti doveo Marić koji se odlično snašao u gostujućem petercu, da bi na 2-0 povisio Hajradinović u 19. minuti iz sumnjivo dosuđenog kaznenog udarca. na 3-0 povisio je Bočkaj pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Utješni pogodak za Cibaliju je postigao Barišić koji je popravio vlastiti neiskorišteni 11-erac kojega mu je obranio Malenica.

Treći Hajduk sada ima 65 bodova, jedan manje od druge Rijeke, a pet manje od prvog Dinama, Osijek je četvrti s 55 bodova, dok su pretposljednja Istra 1961 i posljednja Cibalia ostale na 26, odnosno 25 bodova. 


Reci što misliš!