Sport

Tenis

ATP Cincinnati: Karlović svladao Tsongu

ATP Cincinnati: Karlović svladao Tsongu
AP Images

Jedini preostali hrvatski predstavnik u singlu na turniru u Cincinnatiju, Ivo Karlović, izborio je nastup u trećem kolu. Karlović je u susretu drugog kola svladao Jo-Wilfrieda Tsongu u dva seta

Ivo Karlović nastavlja s dobrim nastupima u Cincinnatiju gdje je došao do osmine finala. U drugom kolu igrao je protiv Jo-Wilfrieda Tsonge kojeg je svladao sa 6:4, 7:6.

Bio je to peti međusobni dvoboj Karlovića i Tsonge i treća pobjeda hrvatskog tenisača. Oba meča u tri dobivena seta dosad je dobio Karlović i to u Wimbledonu 2009. i 2015. godine dok je Tsonga bio uspješniji na Challengeru u Surbitonu 2007. te u Beču prošle godine.

Tsonga od turnira u Lyonu nije dobio težeg protivnika, tamo je otišao do kraja i uzeo titulu nakon čega su uslijedili razočaravajući nastupi u Roland Garrosu, Queen's Clubu, Wimbledonu i Montrealu da bi i u Cincinnatiju pao već na prvoj prepreci.

Karlović također ima problema s formom, međutim nakon razočaravajućeg poraza na startu Los Cabosa prije dva tjedna, u Cincinnatiju je upisao dvije lijepe pobjede protiv neugodnih protivnika što je obećavajuće uoči početka US Opena.

U meču protiv Tsonge upisao je 19 aseva uz 63 posto ubačaja prvog servisa, protivniku je dozvolio samo jednu break loptu u svakom setu koje ovaj nije iskoristio.

Do nje je došao kod 2:1 u prvom setu kada je poveo s 30:40, Karlović se spasio i odmah u sljedećem gemu napravio break. Do kraja seta zadržao je prednost i sa 6:4 uzeo set.

U drugom setu Tsonga je imao set loptu kod vodstva 6:5 i 30:40, Karlović je izborio tie-break gdje je iskoristio treću meč loptu i s 11:9 frustriranog Tsongu izbacio iz turnira. Francuz je razbio reket dok je Karlović slavio i zasluženo prošao dalje.

U osmini finala očekuje ga dvoboj protiv boljeg iz meča između Nicka Kyrgiosa i Aleksandra Dolgopolova.


Reci što misliš!