Sport

3. pretkolo Europske lige

Zekić: Moramo nešto i odigrati, sama želja neće biti dovoljna protiv PSV-a

Zekić: Moramo nešto i odigrati, sama želja neće biti dovoljna protiv PSV-a
Davor Javorovic/PIXSELL

"Atmosfera je fantastična, svi jedva čekaju utakmicu," rekao je Zoran Zekić na konferenciji za medije uoči utakmice Osijeka i PSV-a u Gradskom vrtu pa je nastavio

"Moj najveći posao je da smirim tenzije kako bi što mirnije glave ušli u utakmicu. Sutra će nam biti teže no u Eindhovenu, ali s druge strane, mi imamo pozitivan rezultat i ne smijemo biti nervozni."

Osijek pred svojim navijačima brani prednost od 1:0 iz prve utakmice, a prolaz protiv nizozemskog velikana bi bio pravi povijesni uspjeh.

"Često se kod nas voli koristiti ta riječ, no ovo doista za nas je povijesna utakmica. Igrači će se baciti na glavu, no u svemu tome moramo imati pameti i pokazati nešto nogometa. Sama želja neće biti dovoljna ako ne ispunimo zadatke," dodao je Zekić koji je priznao da bi moglo biti manjih promjena u sastavu.

"Imamo malih problema u momčadi, nisam siguran da ćemo moći izaći s istim sastavom kao u Eindhovenu. Ako će mi svi biti zdravi, vjerojatno će to tako biti. Što se tiče taktike, volio bih reći da ćemo ih napadati od prve do zadnje minute, no teško će to biti tako. Imamo rezultat koji trebamo braniti, no ne možemo se povući pred svoj gol jer bi to bio problem. Varijante A, B, C uvijek imamo iako se to vama možda ne čini, ali imamo. Volio bih da ih ne moram koristiti jer bi to značilo da sam u problemima."

"Tko se približio prvom sastavu? Svi! No, nećemo sad pričati o Dinamu, odigrali smo 1:1, a ne 5:0."

Utakmicu će obilježiti i visoke temperature koje će dosezati do 39 stupnjeva, a one su jedna od glavnih tema i u nizozemskim medijima uoči utakmice.

"Ne znam kome će to biti prednost, a kome nedostatak. Mi ćemo svakako pokušati usporiti igru pa ćemo vidjeti kome će to ići na ruku," dodao je Zekić.

Goal/eZd


Reci što misliš!