Sport

Nogometni mercato

Mourinhu je veličina bitna: Gotovo svako njegovo pojačanje visoko najmanje 185 centimetara

Mourinhu je veličina bitna: Gotovo svako njegovo pojačanje visoko najmanje 185 centimetara
AP

Jose Mourinho je na Old Trafford doveo tri od četiri igrača koje je htio: Lukakua, Lindelofa i Matića, a taj četvrti je Ivan Perišić, koji će vjerojatno ostati u Italiji.

Portugalac, iako to neće javno priznati, želi svim silama osvojiti Premier ligu ove sezone, a u tome bi mu mogla pomoći visina njegove momčadi. 

Zanimljivo je da je Mourinho od kada je stigao u United, doveo samo jednog igrača ispod 185 centimetara: Henrikha Mkhitaryana. Novo pojačanje, Matić, je 193 centimetara visok dok je Lindelof 185, a Lukaku 188. Prošle godine su stigli Bailly (185 cm), Ibrahimović (193 cm) i Pogba (188 cm).

Vjerojatno će Portugalac protiv West Hama u prvoj utakmici Premier lige na teren poslati momčad koja je visoka prosječno 185 centimetara, a još kada se u obzir uzmu visine Smallinga i Fellainija (193 centimetara) Bilić bi mogao biti u problemima, bar što se prekida tiče. 

Leicester je recimo prije dvije godine osvojio titulu s prosjekom visine od 180 centimetara, dok je Conteov Chelsea imao 183 prošle sezone.

Ali što se tiče Mourinha i njegove visoke momčadi, ovo ne bi trebalo čuditi jer je Englesku osvajao igračima kao što su Essien i Drogba. 

Goal/eZd


Reci što misliš!