Sport

Hrvatska Telekom prva liga

HT prva liga: Remi Lokomotive i Rudeša

HT prva liga: Remi Lokomotive i Rudeša
Robert Anic/PIXSELL

U dvoboju momčadi koje će ove sezone biti domaćini u Kranjčevićevoj, Lokomotiva i Rudeš remizirali su 1:1. Lokosi su tako stigli do prvog, a Rudeš do drugog ovosezonskog boda

Treće kolo HT Prve lige otvoreno je u Kranjčevićevoj susretom momčadi koje nisu upisale pobjedu u prva dva kola. Rudeš je unatoč tome ostavio dobar dojam u Osijeku remijem 1:1, a na Rujevici svladan je (pre)visoko 4:1 iako nije izgledao tako loše. S druge strane Lokomotiva je poražena od Hajduka i Slaven Belupa te je tražila iskupljenje protiv novog prvoligaša.

Sam dvoboj protekao je u zanimljivoj igri u kojoj je Lokomotiva dobrim dijelom susreta bila u zaostatku te se pokušala vratiti što joj je i uspjela nakon nešto više od sat vremena igre.

Krenulo je obećavajuće za domaćina koji je već u šestoj minuti morao povesti. Lovro Majerodlično je proigrao Luku Ivanušeca koji je došao sam pred Hendiju, ali pucao je pokraj suprotne vratnice iz odlične pozicije.

Rudeš je prvi put zaprijetio u 13. minuti nakon ubačaja Ivančića, dobro se snašao Aralica koji je pokušao iz teške pozicije, ali pucao je pokraj gola.

I dvije minute kasnije Rudeš dolazi do vodstva. Sjajno dodavanje Havojića u kontranapadu došlo je do Karla Lulića koji ne propušta takvu priliku i vara Filipovića za vodstvo gostiju.

Do kraja prvog dijela Rudeš je imao još jednu veliku priliku kada je pogriješio Filipović u ispucavanju, lopta je došla do Lulića koji puca na prazan gol s 20-ak metara, ali lopta završava u bloku.

Inače obojica trenera bili su prisiljeni povući po jednu izmjenu u prvih 40 minuta i to zbog ozljeda prvih napadača. Aralica na jednoj i česti pehist Radonjić na drugoj strani, morali su napustiti travnjak.

U drugom dijelu Rudeš se povukao i čuvao prednost, ali nije dugo izdržao. Nakon nekoliko pokušaja Karačića, u 63. minuti Lokomotiva dolazi do poravnanja. Antonio Cristian ruši u 16 metara Matka Babića, a Duje Strukan opravdano dosuđuje kazneni udarac. U pogodak ga je pretvorio Majer.

Do kraja susreta vrijedi izdvojiti još jedan pokušaj Babića iz voleja, bio je u dobroj poziciji, ali nije bio precizan.

Lokomotiva je tako došla do prvog boda, a Rudeš je drugi put ostao neporažen dok obje momčadi i dalje čekaju na prvu pobjedu.


Reci što misliš!