Sport

Hvala na svemu i sretno

Maj Kovačević potpisao za Krku

Maj Kovačević potpisao za Krku

27-godišnji slovenski branič Maj Kovačević, nakon što mu je istekao jednogodišnji ugovor s KK Zadar, potpisao je danas za matični klub Krku

Jedan od istaknutijih igrača zadarske momčadi prošle sezone, koji je svojim aganžmanom i ponašanjem na parketu pokupio simpatije većine zadarskih navijača, izgubio je strpljenje čekajući na nekakav signal iz Zadra, potpisavši ugovor za klub u kojem je napravio svoje prve košarkaške korake. 

196 cm visoki Kovačević, koji može igrati na pozicijama 1 i 2, prošle je sezone nakon pustih peripetija s neuspjelom reigistracijom, ipak u dresu Zadra odigrao devet utakmica u regionalnoj ABA ligi, gdje je prosječno ubacivao deset koševa.

U Hrvatskom košarkaškom prvenstvu, bio je na malo boljem učinku od prosječno 12 poena u prosjeku. 

Možda i najznačajniju pobjedu, Zadrani su ostvarili upravo košem Maja Kovačevića u posljednjoj sekundi susreta protiv Cibone, u 24. kolu regionalne ABA lige. Pobjeda koja se kasnije pokazala možda i ključnom u izbjegavanju posljednje pozicije. 

Sjećamo se te srijede popodne, pred sablasno praznim tribinama Krešinog doma i ispunjenih Jazina. Navijači su tada upozoravali da klub ide niz provaliju. Samo par mjeseci kasnije, pitanje je imamo li više klub?


Reci što misliš!