Sport

Vaterpolo SP Budimpešta

Ivica Tucak nakon slavlja protiv Rusije: Momčad je pokazala inat

Ivica Tucak nakon slavlja protiv Rusije: Momčad je pokazala inat
AP Images

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u 2. je kolu Svjetskog prvenstva u Budimpešti uz dosta muke pobijedila Rusiju s 10:8. Ključna je bila treća četvrtina kada su Barakude skupile glave i okrenule utakmicu u svoju korist

"Rekao sam igračima, želim vidjeti inat, neću da komentiramo niti suđenje niti ono što smo promašili, to više vratiti ne možemo i reakcija je bila odlična. Ovo je izuzetno dobra lekcija. Mislim da je plasman u četvrtfinale u ovom trenutku siguran, pa prema tome sve ide svojim tokom", rekao je nakon utakmice izbornik Ivica Tucak.

"Izvukli smo pobjedu, ali i pouke da je svaki protivnik opasan na Svjetskom prvenstvu. Moramo igrati puno bolje. Ne bih rekao da smo s namjerom ušli loše, ali takav je turnir. Moramo bolje ulaziti u utakmicu i biti spremniji. Međutim najbitnije je da smo izvukli utakmicu i pobijedili. Idemo dalje u borbu za prvo mjesto u skupini. Sljedeća utakmica je u petak s Japanom koji je dosta nezgodan, igra sve suprotno od ostalih tako da se moramo dobro spremiti i ući od početka jako", poručio je kapetan Sandro Sukno.

"Izbornik me izvadio tu jednu četvrtinu da se malo koncentriram i vratim glavom u utakmicu. Mislim da je to bio pametan potez. Izvukli smo tešku pobjedu koja nam treba biti dobra opomena da ovako opušteno više ne smijemo ulaziti u utakmice", kazao je vratar reprezentacije Marko Bijač.

Imala je Hrvatska i podršku s tribina, što je oduševilo reprezentativce.

"Pozivam i druge, pogotovo na četvrtfinalnu utakmicu koja je zaista ključna za ovo prvenstvo. Nadam se da će navijači imati prilike potegnuti do Budimpešte", zaključio je Maro Joković koji je s četiri ostvarena pogotka bio naš najbolji strijelac.


Reci što misliš!